Βρετανός αστυνομικός νοσηλεύεται μετά από έκθεσή του στο τοξικό «Νοβιτσόκ»

Βρετανός αστυνομικός νοσηλεύεται μετά από έκθεσή του στο τοξικό «Νοβιτσόκ»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανός αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Σάλισμπερι καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχει εκτεθεί στην ίδια τοξική ουσία που είχε χρησιμοποιηθεί στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο. 

Πρόκειται για τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο αστυνομικός εισήχθη σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο «Great Western» ώστε να του δοθεί ιατρική γνωμάτευση. Η εισαγωγή του συνδέεται με το πρόσφατο περιστατικό έκθεσης στην εν λόγω τοξική ουσία του ζευγαριού από την Βρετανία στην περιοχή Ειμσμπερι. 

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ευρύτερου κινδύνου όσων βρίσκονται εντός του νοσοκομείου», επισημαίνει η ανακοίνωση. «Το άτομο μεταφέρεται τώρα στο νοσοκομείο του Σάλισμπερι, το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να γίνουν όλες οι κατάλληλες ειδικές εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση, εν΄ώ υπογραμμίζεται ότι στο νοσοκομείο έχουν εξεταστεί δεκάδες άτομα που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους μετά το περιστατικό της δηλητηρίασης. 

Ωστόσο, το νοσοκομείο δεν χρειάστηκε να προβεί σε καμία θεραπεία, σημειώνεται, ενώ τονίζεται ότι για το βρετανικό κοινό, το ρίσκο της έκθεσης παραμένει χαμηλό. 

A British police officer has been hospitalized over concerns about potential exposure to the same substance, which was used to poison Sergei Skripal and his daughter in March.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή