Δύο χρυσά για την παιδική χορωδία Rosarte στην 10η Ολυμπιάδα Χορωδιών

Δύο χρυσά για την παιδική χορωδία Rosarte στην 10η Ολυμπιάδα Χορωδιών

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η παιδική- νεανική χορωδία Rosarte στην 10η Xορωδιακή Ολυμπιάδα του 2018, που πραγματοποιήθηκε στο μακρινό Τισβάνε της Νοτίου Αφρικής, στις 5 και 6 Ιουλίου, και στην οποία συμμετείχαν 500 χορωδίες απο όλο τον κόσμο.

Υπό την καθοδήγηση της Ελληνίδας μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα, τα παιδιά διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες και εντυπωσίασαν κριτές και κοινό. Συγκεκριμένα η Rosarte πρώτευσε στις κατηγορίες C2 Children’s Choir/Mixed Boys Choirs (Μικτή Χορωδία Αγοριών) με 87,13 βαθμούς και C16 στο Μικτό Χορωδιακό Σύνολο Musica Sacra με συνοδεία με 89,88 πόντους.

Η παιδική- νεανική χορωδία Rosarte, στα 16 χρόνια πορείας της έχει κατακτήσει πολλά βραβεία, αρχικά ως παιδική χορωδία της ΕΡΑ, αργότερα ως παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων, πάντα υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα.

Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει δύο φορές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008 & RIGA/Latvia 2014) και συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας. Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες εμφανίσεις της αναφέρουμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Χορωδιακή Ολυμπιάδα του 2008 (World Choir Games, Graz, Αυστρία), στην κατάκτηση του δεύτερου χρυσού της μεταλλίου στην Χορωδιακή Ολυμπιάδα στη RIGA της Λετονίας (World Choir Games 2014) και την κατάταξή της στις καλύτερες παιδικές χορωδίες του κόσμου.

Από το 2008 λειτουργεί ως ανεξάρτητη παιδική χορωδία, αποτελείται από 240 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών και στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Περιλαμβάνει τρία τμήματα, το τμήμα φωνητικής προετοιμασίας, το παιδικό και το παιδικό-νεανικό. Στο παιδικό και παιδικό-νεανικό τμήμα, διδάσκει και διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα. Στο τμήμα φωνητικής προετοιμασίας διδάσκει η Όλγα Αλεξοπούλου. Στο πιάνο συνοδεύουν οι Τζένη Σουλκούκη και Μυρτώ Ακρίβου. Επίτιμος πρόεδρος της χορωδίας είναι ο ακαδημαϊκός συνθέτης και Αρχιμουσικός, Θεόδωρος Αντωνίου.

Το Δεκέμβριο του 2016 η Rosarte έλαβε την ανώτατη διάκριση – βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την σπουδαία καλλιτεχνική πορεία της στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Αξίζει επίσης σημειωθεί η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Special Olympics με τον Εθνικό μας Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2011), στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας προς την Αγγλία με τον Ολυμπιακό Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2012), στις μεγάλες Xριστουγεννιάτικες συναυλίες της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις όπερες Tosca (Μέγαρο Μουσικής 2011 και Ηρώδειο 2012), Carmen (Εθνική Λυρική Σκηνή, 2010 & 2011), Pagliacci (Ηρώδειο, ΕΛΣ, 2009 & 2011), Τannh?user (Μέγαρο Μουσικής, 2009), στην όπερα μπαρόκ Venus & Adonis (Μέγαρο Μουσικής 2015), στην Ακαδημία Αθηνών τιμώντας τον σπουδαίο Θεόδωρο Αντωνίου (2015), κ.ά.

Σημαντική επίσης είναι η δραστηριοποίηση της χορωδίας σε αφιλοκερδείς συναυλίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως ενδεικτικά, σε εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Μέγαρο Μουσικής, 2011), στο παιδικό τμήμα του καρδιολογικού νοσοκομείου "Ωνάσειο", στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", στο "Υγεία" και στο "Μητέρα", σε εκδηλώσεις για τη "Φλόγα", τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και ΑΜΕΑ, την "ActionAid" (2013, ηχογράφηση σε CD των "Onirama") και την "Πίστη" (Φλοίσβος), σε γηροκομεία, κ.α.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή