«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ και σημειώνει ότι καταδεικνύεται πως είναι εφικτό να ξεπεραστούν ακόμη και βαθιές διμερείς διαφορές, όταν αναπτύσσεται εμπιστοσύνη και υπάρχει η πολιτική βούληση.

Σε ανακοίνωσή του ενόψει της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Διαδικασίας του Βερολίνου», ο κ. Ροτ τονίζει ότι «η σταθερότητα και η δημοκρατική εξέλιξη στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και τη Σερβία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης και έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλειά μας».

Επίσης, αναφέρει ότι η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, στο Λονδίνο, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τις χώρες της περιοχής, προκειμένου να βελτιώσουν την περιφερειακή συνεργασία και έτσι να υποστηρίξουν τη διαδικασία προσέγγισης αυτών των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις του Περιφερειακού Εργαστηρίου για τους Νέους (RYCO), το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «η πρωτοβουλία αφορά τη συμφιλίωση των επερχόμενων γενεών σε μία περιοχή, στην οποία οι πληγές του πολέμου εξακολουθούν να έχουν έντονη παρουσία».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή