Ιταλία: Συνάντηση Ματαρέλα – Σαλβίνι -Συζήτησαν για το μεταναστευτικό

Ιταλία: Συνάντηση Ματαρέλα – Σαλβίνι -Συζήτησαν για το μεταναστευτικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Όπως διέρρευσε, κατά την συνάντηση δεν έγινε καμία αναφορά στα 49 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσε ο πρώην γραμματέας της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσι, ούτε στην απόφαση του ιταλικού ανώτατου δικαστηρίου να κατασχεθούν όλοι οι λογαριασμοί του κόμματος.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τις περασμένες ημέρες έντονες διαμαρτυρίες από μέρους του ίδιου του Ματέο Σαλβίνι. Στην ημίωρη συνομιλία του με τον Ματαρέλα, ο Σαλβίνι συζήτησε το μεταναστευτικό, την κατάσχεση αγαθών από μαφιόζικες οργανώσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την κατάσταση στην Λιβύη.

Οι ιταλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας έστειλε με σαφή τρόπο το μήνυμα ότι δεν παρεμβαίνει με κανέναν τρόπο στη λειτουργία και στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Επίσης, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο πρόεδρος Ματαρέλα διατηρεί σειρά αμφιβολιών σε ό,τι αφορά την όλη στάση του ιταλού υπουργού Εσωτερικών στο μεταναστευτικό.

Οι αμφιβολίες του προέδρου αφορούν κυρίως την πρόθεση του Ματέο Σαλβίνι, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες, να πετύχει την απαγόρευση της πρόσβασης στα λιμάνια της Ιταλίας για τα διεθνή και ευρωπαϊκά στρατιωτικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή