Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ για την παρουσία στελεχών της στην ορκωμοσία Ερντογάν

Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ για την παρουσία στελεχών της στην ορκωμοσία Ερντογάν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία στελεχών της στην ορκωμοσία Ερντογάν, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα, είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση».

Ακολούθως, προσέθεσε ότι «η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή, ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα».

Εντούτοις, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε «ότι η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή