Πιτσιλής: Αδύνατη πλέον η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Πιτσιλής: Αδύνατη πλέον η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ομολογία ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ έχει ουσιαστικά τελειώσει ύστερα μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη, προχώρησε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της Βουλής, παραδεχόμενος μάλιστα ότι «το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του».

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια», παραδέχτηκε ο κ. Πιτσιλής και είπε ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Σε ό,τι αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε πως εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71  βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Αναφορικά με τους ελέγχους που έγιναν, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι για τα 629 ΑΦΜ από τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τα οποία έχει βγει εντολή ελέγχου, οι 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών αλλά και 30 ΑΦΜ που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα.

Συνολικά από τη λίστα Λαγκάρντ ταυτοποιήθηκαν 1.727 Α.Φ.Μ. μέχρι το Μάρτιο του 2017 ενώ τότε στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1.228 ΑΦΜ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή