Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Εξωτερικών

Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Εξωτερικών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όρισε τον μέχρι σήμερα υπουργό Υγείας Τζέρεμι Χαντ νέο υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το συγκεκριμένο αξίωμα.

Στο μεταξύ, η Μέι δήλωσε πως «εξεπλάγη ελαφρώς» από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, αφού ο ίδιος είχε συμφωνήσει στο νέο σχέδιο της για το Brexit την περασμένη εβδομάδα, όπως τόνισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε μια επιστολή προς τον Τζόνσον σήμερα.

«Λυπάμαι κι έχω ελαφρώς εκπλαγεί που παρέλαβα (την επιστολή) μετά τις παραγωγικές συζητήσεις που είχαμε την Παρασκευή και την ολοκληρωμένη και λεπτομερή πρόταση στην οποία συμφωνήσαμε ως υπουργικό συμβούλιο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Μέι, στην απαντητική επιστολή της προς τον παραιτηθέντα υπουργό.

«Εάν δεν μπορείς να παράσχεις τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία προς το συμφέρον της Βρετανίας, είναι σωστό να παραιτηθείς», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή