Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 156 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης.

Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις-1

«Οι 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες (…) και ακτοφρουροί κάνουν το καλύτερο δυνατόν» για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες, υπογράμμισε ο Σούγκα.

Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις-2

Οι έρευνες και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται πλέον υπό τον καυτό ήλιο, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς υπό σκιά και «η ηλιοφάνεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα», συνέχισε ο Σούγκα, καλώντας να επιδεικνύεται «επαγρύπνηση» για τον κίνδυνο θερμοπληξίας η υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, αλλά και για πιθανές νέες κατολισθήσεις.

Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις-3

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είναι οι χειρότερες από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το αρχιπέλαγος τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Ιαπωνία: Στους 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις-4

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή