Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση. Οι επενδυτές παρέβλεψαν τις συνέπειες της παραίτησης δύο Βρετανών υπουργών με καίριο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,6%, ενώ ο δείκτης FTSE-100 σημείωσε άνοδο 0,92%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 και ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκαν κατά 0,42% και 0,38%, αντίστοιχα. Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στις αμερικανικές αγορές. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν κέρδη 1,35% και 0,79%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι η άνοδος των ασιατικών και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα αποδίδεται στο θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω του ράλι της Wall Street την Παρασκευή, μετά τη δημοσιοποίηση θετικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Οι επενδυτές παραβλέπουν, επίσης, την εφαρμογή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και τα αντίποινα του Πεκίνου, «διότι είναι γνωστή αυτή η υπόθεση εδώ και ένα μήνα. Οι συνθήκες παραμένουν θετικές για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο», αναφέρεται σε έκθεση της London Capital Group. Στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ιδιαίτερα αυτές των HSBC, Santander και Credit Suisse. Υψηλά κέρδη άνω του 2,4% παρουσίαζαν, επίσης, οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, ενόψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους προς τα τέλη της εβδομάδας.

Στο Λονδίνο η τιμή του Brent αναρριχήθηκε κατά 1,44%, στα 78,22 δολάρια το βαρέλι, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την παγκόσμια προσφορά «μαύρου χρυσού» μετά την επαναφορά των κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος του Ιράν αλλά λόγω της μείωσης της παραγωγής στη Λιβύη. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 74,03 δολάρια, αντανακλώντας μικρότερη άνοδο της τάξεως του 0,31%, διότι η Suncor πρόκειται να ξαναρχίσει εν μέρει την παραγωγή πετρελαίου σε κοιτάσματα στον Καναδά. Tους κραδασμούς από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι απορρόφησε η στερλίνα, που υποχώρησε έναντι του ευρώ και του δολαρίου πάνω από 0,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή