Θύμα bullying ο 15χρονος μαθητής που απαγχονίστηκε

Θύμα bullying ο 15χρονος μαθητής που απαγχονίστηκε

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του μαθητή του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, o οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο 15χρονος φέρεται πως ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού (bullying) και απαγχονίστηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Τον εντόπισαν νεκρό οι γονείς του, επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση, ενώ βρήκαν κι ένα σημείωμα που είχε συντάξει ο 15χρονος πριν θέσει τέλος στη ζωή του.

Σ’ αυτό, ο άτυχος μαθητής αποχαιρετίζει τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδελφό του και επιπλέον κάνει ονομαστική αναφορά σε έξι νεαρούς, πιθανόν συμμαθητές του, που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Η φράση-κλειδί, στην οποία εστιάζουν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν το τραγικό συμβάν όσο και οι ψυχολόγοι που διάβασαν το γράμμα, είναι το «καταστρέψτε τους, όπως με κατέστρεψαν». Ο 15χρονος ήταν δημοφιλής στο σχολείο του και, μάλιστα, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του βρισκόταν σε πάρτι γενεθλίων καλής του φίλης.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει οι κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών. 

Η κηδεία του 15χρονου θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στην Αργυρούπολη και, στη συνέχεια, οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις από τους γονείς, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του νεαρού, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που τον ώθησαν στην αυτοκτονία. Στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ πρόκειται να κληθούν και οι έξι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα του ο 15χρονος, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τους γονείς τους.

Προκαταρκτική εξέταση για την ίδια υπόθεση διέταξε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. Ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα «ανοίξουν» οι λογαριασμοί του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

Από το πρωί της περασμένης Κυριακής που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 15χρονου, χιλιάδες ήταν τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα συγγενών και φίλων του μαθητή στο Facebook και στο Instagram. «Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή;», αναφέρουν οι φίλοι του 15χρονου σε κείμενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή