Εποχή Ενρίκε στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας

Εποχή Ενρίκε στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε χθες επισήμως την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ισπανίας ενόψει των υποχρεώσεών της για το Νέισονς Λιγκ και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, όπως ανακοίνωσε η ισπανική ομοσπονδία. Το συμβόλαιό του είναι διετές. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα ήταν πρώτος στη λίστα των υποψηφίων, μετά την αποχώρηση του υπηρεσιακού Φερνάνδο Ιέρο από τον πάγκο των «φούριας ρόχας» και το επεισόδιο με την εκδίωξη του Γιούλεν Λοπετέγκι δύο ημέρες πριν αρχίσει το Μουντιάλ στη Ρωσία λόγω πρόσληψής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τριγμοί στην Κροατία

Τη θέση του όμως έχασε και ο βοηθός προπονητή της Κροατίας Ογκνιεν Βουκόγεβιτς, ενώ παραλίγο να τιμωρηθεί και ο αμυντικός της Κροατίας Ντομάγκοϊ Βίντα. Ο λόγος ήταν ότι οι δυο τους εμφανίζονται σε βίντεο να φωνάζουν «Δόξα στην Ουκρανία» μετά την επικράτηση των Κροατών επί των Ρώσων με 4-3 στα πέναλτι στον τελευταίο προημιτελικό το Σάββατο. Τελικά, ο Βίντα έλαβε μόνο επίπληξη από τη FIFA και θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του στον αυριανό ημιτελικό με την Αγγλία.

Ο κ. Βουκόγεβιτς είχε αγωνιστεί στην Ντιναμό Κιέβου, και έτσι φαίνεται στο βίντεο να αφιερώνει τη νίκη της Κροατίας «στην Ντιναμό και στην Ουκρανία». Ο Βίντα έπαιξε και αυτός πέντε χρόνια στην Ντιναμό. Η κροατική ομοσπονδία όχι μόνο απέλυσε τον κ. Βουκόγεβιτς, ανακαλώντας και τη διαπίστευσή του, αλλά ζήτησε και επισήμως συγγνώμη από το ρωσικό κοινό.

Παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό οι Ρώσοι υπόσχονται να γεμίσουν τα γήπεδα στην τελική τετράδα των αγώνων που αρχίζει σήμερα, αλλά αναρωτιούνται πώς και δεν βρισκόταν στον σπουδαίο προημιτελικό με την Κροατία στο γήπεδο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πού βρίσκεται ο πρόεδρος;» διερωτήθηκε ο ηλεκτρονικός πάροχος ειδήσεων «Νέζιγκαρ» στο Ιντερνετ, ενώ ένας οπαδός έγραψε στον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Πες στον Πούτιν ότι τα παιδιά μας θα είχαν νικήσει αν είχε έρθει στον αγώνα». Υπερβολές; Μα και η απάντηση δεν ήταν καλύτερη. «Ο πρόεδρος ελαχιστοποιεί τις παρουσίες του [στα ματς] διότι λαμβάνουν χώρα τις ώρες που έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Κροατία – Ρωσία άρχισε Σάββατο βράδυ στις 9 και τελείωσε κοντά στα μεσάνυχτα.

Εισπνοή αμμωνίας

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν χθες ότι οι Ρώσοι διεθνείς εισέπνεαν αμμωνία πριν από τους αγώνες με την Ισπανία και την Κροατία ώστε να βελτιώσουν τη ροή του αέρα στους πνεύμονές τους. Η αμμωνία όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά σε άλλα αθλήματα, όπως η άρση βαρών και το χόκεϊ, χρησιμοποιείται ευρύτατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή