Εντονο παρασκήνιο σε ΑΝΕΛ για τον αντιπρόεδρο Βουλής

Εντονο παρασκήνιο σε ΑΝΕΛ για τον αντιπρόεδρο Βουλής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο το μεσημέρι, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να εκλέξει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Δημήτρη Καμμένο στη θέση του 8ου αντιπροέδρου. Εως χθες δεν ήταν σαφές ποιο πρόσωπο θα ήταν ο «εκλεκτός» του προέδρου των ΑΝΕΛ, καθώς, όπως είναι γνωστό, θεσμικά η κάθε θέση στο προεδρείο της Βουλής αντιστοιχεί και σε βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης. Αλλωστε, η «ανεξαρτητοποίηση» του Δημ. Καμμένου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Ν.Δ. για το Σκοπιανό, ήταν και η αιτία για να του ζητηθεί η παραίτησή του από το αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί ως βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Αρχικώς είχε φανεί ότι ο αντικαταστάτης θα ανεζητείτο μεταξύ των τριών από την Κ.Ο. του κ. Πάνου Καμμένου που δεν έχουν ήδη κυβερνητικά καθήκοντα: Αθ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Κατσίκης και Κ. Ζουράρις ήταν οι «υποψήφιοι».

Πληροφορίες έφεραν τον κ. Παπαχριστόπουλο να δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση –που κάποτε φέρεται ότι την επιζητούσε– και να είναι δυσαρεστημένος που είχε επιλεγεί ο κ. Δ. Καμμένος. Αλλες πληροφορίες φέρουν τον κ. Π. Καμμένο να μην τον επιλέγει εξαιτίας φημών που φέρουν τον κ. Παπαχριστόπουλο να «οδεύει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τούτων δοθέντων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσανατολίστηκε στο πρόσωπο του κ. Ζουράρι, καθώς, εκτός των άλλων, ο κ. Κατσίκης είναι «κόκκινο πανί» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω θέσεών του σε διάφορα ζητήματα (π.χ. ομόφυλα ζευγάρια κ.λπ.).

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει ότι πληροφορίες έφεραν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να «βολιδοσκόπησε» την ανεξάρτητη βουλευτή Αικατερίνη Παπακώστα. Τυχόν πρόταση για το πρόσωπό της θα σήμαινε πως θα προηγείτο ένταξή της στους ΑΝΕΛ, με την ίδια πάντως χθες το απόγευμα να διαψεύδει «κατηγορηματικά» σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες της ότι συναινεί σε τέτοια σενάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή