Η μετοχή της Twitter υποχωρεί λόγω διαγραφής ψεύτικων λογαριασμών

Η μετοχή της Twitter υποχωρεί λόγω διαγραφής ψεύτικων λογαριασμών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχωρούσε έντονα χθες η μετοχή της εταιρείας Twitter, εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών πως η προσπάθεια του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει τη δραστηριότητα ψεύτικων λογαριασμών θα μειώσει τον ρυθμό αύξησης χρηστών της πλατφόρμας. Η αναταραχή προκλήθηκε μετά τη δημοσίευση είδησης στην Washington Post πως η Twitter αύξησε στα 70 εκατομμύρια τους λογαριασμούς χρηστών που διέγραψε τον Μάιο και τον Ιούνιο και πως γενικότερα μετά τον Οκτώβριο του 2017 έχει υπερδιπλασιάσει τη διαγραφή λογαριασμών.

Αρχικά, η μετοχή υποχώρησε μέχρι και κατά 9,8%, μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση εδώ και τρεις μήνες, ενώ αργότερα η πτώση της περιορίστηκε στο 5,3%. Ωστόσο, το ρεπορτάζ της Washington Post απλώς αναπαρήγαγε τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει πριν από δύο εβδομάδες η Twitter, λέγοντας πως το λογισμικό της εντόπιζε, έως τον Μάιο, 9,9 εκατομμύρια ψεύτικους ή ρομποτικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για πολύ σημαντική αύξηση, αν συγκριθεί με τα 3,2 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς που εντόπιζε κάθε βδομάδα η Twitter έως τον Σεπτέμβριο, ενώ ο αριθμός των λογαριασμών που ακυρώνει το Twitter τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι διενεργεί έλεγχο ώστε να διασφαλίζει πως κάθε λογαριασμός που δημιουργείται στο Twitter έχει περάσει από έλεγχο ασφαλείας ώστε να μην επιτρέπεται η δημιουργία λογαριασμών που στην συνέχεια ελέγχονται από κάποιο λογισμικό. Σύμφωνα με την Twitter, η συγκεκριμένη αλλαγή εμποδίζει καθημερινά την είσοδο στο Twitter 50 χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών. «Ο όγκος των λογαριασμών που διαγράφονται, αν και είναι θετικός μακροπρόθεσμα, αυξάνει την αβεβαιότητα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του αριθμού χρηστών», εξηγεί ο Τζιτέντρα Βαράλ, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. Από την αρχή του 2018, η μετοχή της Twitter είχε ενισχυθεί κατά 94% μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας δήλωσε χθες στο Bloomberg ότι τα στοιχεία που παρέθεσε η Washington Post επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία πριν από δύο εβδομάδες και πως η Twitter δεν περιλαμβάνει τους ψεύτικους λογαριασμούς στον αριθμό των ενεργών χρηστών που δημοσιεύει. «Οι περισσότεροι λογαριασμοί που αφαιρούμε δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό χρηστών που δημοσιεύουμε, διότι δεν είναι ενεργοί στην πλατφόρμα για περισσότερες από 30 ημέρες», επισήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή