Προσχωρεί στη ΝΔ ο Γ. Κατσιαντώνης

Προσχωρεί στη ΝΔ ο Γ. Κατσιαντώνης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ΝΔ και στην κοινοβουλευτική της ομάδα εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης. Ο βουλευτής Λάρισας, που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, αναμένεται στις 12.00 να έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να επισημοποιηθεί η προσχώρησή του στις τάξεις της ΝΔ που πλέον μετρά 77 βουλευτές στην ΚΟ της.

Στην επιστολή προσχώρησης, ο κ. Κατσιαντώνης απευθύνει κάλεσμα προς όλες  τις κεντρώες δυνάμεις να στηρίξουν τη Ν.Δ.

Όπως αναφέρει, «είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη".

Αναφέρει ακόμα:

«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική δεσμεύθηκα πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου, αλλά και στους πολίτες του Νομού Λάρισας, που με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι θα κάνω πάντα αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και αυτό που θεωρώ επωφελές για την Πατρίδα μας. Στη σύντομη εν Ελλάδι πολιτική μου διαδρομή, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να πάω κόντρα σε κομματικές σκοπιμότητες, για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον. Όπως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που διαπίστωσα έκπληκτος να διαστρεβλώνονται οι απόψεις μου και να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, κάποια δημοσιεύματα που με θέλουν όχι μόνον να είμαι έτοιμος να υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμη και να προσχωρώ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ Εθνικά επιζήμια την συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε. Επιπλέον, η πορεία, οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα.

Όπως δήλωσα και την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκα από την Ένωση Κεντρώων, είχα και εξακολουθώ να έχω, τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις, τόσο στην οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε σειρά άλλων κρίσιμων τομέων, όπως ο χώρος της Παιδείας, της Αγροτικής πολιτικής, της Ομογένειας και της Υγείας.

Για να γίνουν πράξη οι αλλαγές αυτές, είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή