Η Ισπανία, νέα πύλη εισόδου για 19.000 αιτούντες άσυλο

Η Ισπανία, νέα πύλη εισόδου για 19.000 αιτούντες άσυλο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΡΙΦΑ. Η Ισπανία έχει γίνει το νέο σημείο εισόδου για όσους Αφρικανούς αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, μια νέα δίοδος που θα μπορούσε να πυροδοτήσει εντάσεις στην περιοχή. Σχεδόν 19.000 αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στην Ισπανία τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου, σχεδόν ίσος αριθμός με αυτόν των προσφύγων καθόλη τη διάρκεια του 2017.

Για πρώτη φορά ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από εκείνον των μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία. Το μεταναστευτικό κύμα έχει διογκωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έκλεισε τα λιμάνια της χώρας στους περισσότερους μετανάστες. Με την Ε.Ε. να προσπαθεί να αναχαιτίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ορισμένοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες φοβούνται ότι η Ισπανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια νέα πύλη εισόδου και μια καινούργια εστία ξενοφοβίας στην ήπειρο. «Πρέπει να εμποδίσουμε την έκρηξη των αριθμών», προειδοποίησε Ευρωπαίος διπλωμάτης. Η ισπανική ακτοφυλακή περισυνέλεξε 325 ανθρώπους το Σαββατοκύριακο, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν ένα στενό κομμάτι της Μεσογείου από τη Β. Αφρική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή