Προϊδιόκτητα MB&F από την ίδια την MB&F!

Προϊδιόκτητα MB&F από την ίδια την MB&F!

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και αρκετό καιρό οι άνθρωποι της MB&F, της ωρολογοποιίας που δημιούργησε ο Maximilian Büsser και οι φίλοι του, προσπαθούσαν να βρουν μία λύση για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση παλαιότερων μοντέλων της μάρκας, που πλέον δεν κυκλοφορούν στην αγορά. Αποφάσισαν λοιπόν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις διάθεσης προϊδιόκτητων ρολογιών τους, μέσω της ιστοσελίδας τους. Στο MB&F Certified PreOwned Chapter οι λάτρεις της MB&F θα μπορούν να βρίσκουν εμβληματικά μοντέλα της από «δεύτερο χέρι», σε εξαιρετική κατάσταση και σε ιδιαιτέρως ελκυστικές τιμές –τουλάχιστον για τους συλλέκτες που έχουν ανάλογη οικονομική δυνατότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ωρολογιακές μηχανές (horological machines, όπως τις αποκαλεί η MB&F), οι οποίες διακρίνονται για το φουτουριστικό τους design και την υψηλή μηχανική τους, και εξ αρχής είχαν κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό (μερικές δεκάδες αντίτυπα), συνεπώς η τιμή τους είναι πάντα ανάλογη της σπανιότητάς τους.   

Προϊδιόκτητα MB&F από την ίδια την MB&F!-1

Λεπτομέρεια του LM1 Xia Hang (limited edition 12 κομματιών)

Η υπηρεσία αυτή της MB&F λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες με αυστηρά επιλεγμένα συλλεκτικά ρολόγια και ήδη τα πρώτα κομμάτια έχουν πουληθεί. Η φιλοσοφία της MB&F είναι ότι για να είναι μία μάρκα ισχυρή πρέπει να διαθέτει και ισχυρή αγορά προϊδιόκτητων ρολογιών. Γι’ αυτό και από την αρχή υποστήριζε με σθένος αυτό το κομμάτι της αγοράς, κάτι που ελάχιστες ανεξάρτητες ωρολογοποιίες έχουν κάνει.

 Προϊδιόκτητα MB&F από την ίδια την MB&F!-2

Το HM7 Aquapod σε μπλε χρώμα κυκλοφόρησε το 2017 σε μόλις 33 κομμάτια και σας το είχαμε παρουσιάσει εδώ.

Οι συλλέκτες που αναζητούν ένα σπάνιο ρολόι της MB&F το οποίο έχει εξαντληθεί είναι λογικό να μπουν στον πειρασμό να το αναζητήσουν στην αγορά των προϊδιόκτητων ρολογιών. Υπάρχουν εκατοντάδες έμποροι που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα, λίγοι όμως είναι αξιόπιστοι. Πώς μπορεί να διασφαλίσει κανείς ότι το ρολόι είναι όντως σε εξαιρετική κατάσταση, ότι καλύπτεται από μία αξιόπιστη εγγύηση και προπαντός ότι είναι «καθαρό» και όχι προϊόν κλοπής; 

Προϊδιόκτητα MB&F από την ίδια την MB&F!-3

Ένα από τα 8 συλλεκτικά αντίτυπα του ΗΜ4 Razzle Dazzle

Αγοράζοντας ένα προϊδιόκτητο ρολόι από την MB&F οι συλλέκτες γνωρίζουν ότι το ρολόι τους είναι 100% αυθεντικό, απολύτως λειτουργικό, έχει περάσει από ενδελεχή έλεγχο και έχει αποκατασταθεί πλήρως από τους ίδιους τους ωρολογοποιούς της MB&F στα εργαστήρια της μάρκας στη Γενεύη. Όλα τα μέρη καθαρίζονται και γυαλίζονται, ελέγχεται η υδατοστεγανότητα, ελέγχονται οι μηχανικές λειτουργίες και η ακρίβειά του και –εφόσον χρειαστεί– γίνονται επιδιόρθωση και αντικατάσταση μερών του με αυθεντικά εξαρτήματα. Επιπλέον κάθε προϊδιόκτητο ρολόι συνοδεύεται από διετή εγγύηση ποιότητας και μπορεί να αποσταλεί δωρεάν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Δείτε ποια προϊδιόκτητα μηχανικά αριστουργήματα της MB&F είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή