Βενιζέλος: «Πάγωμα» και όχι περικοπή των συντάξεων

Βενιζέλος: «Πάγωμα» και όχι περικοπή των συντάξεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη χαρακτηριστική φράση «για να δούμε πού μπορεί να πάει η χώρα, πρέπει πρώτα να δούμε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε το βασικό πλαίσιο των απόψεών του για την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της ΕΕΝΕ. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «το σχέδιο για την εθνική ανασυγκρότηση προϋποθέτει πλήρη επίγνωση της κατάστασης», εστίασε, όσον αφορά το πολιτικό πλαίσιο, στην αναγκαιότητα «τριπλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του, ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της μη επίτευξης αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση προέβλεψε πως κανένα κόμμα «δεν πρόκειται να συμπράξει στη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας» και η κυβέρνηση μπορεί «να βρεθεί εκτεθειμένη» σε σχέση «με τα άλλα μεγάλα θέματα που είναι τα ζητήματα τα πολιτειακά, τα συνταγματικά και του εκλογικού νόμου».

Εις επίρρωσιν των όσων είχε πει νωρίτερα περί επίγνωσης των καταστάσεων, ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, πρότεινε «πάγωμα» και όχι περικοπή των συντάξεων μέχρι το 2023. «Η δική μου θέση είναι πολύ καθαρή. Το μέτρο της περικοπής των ονομαστικών συντάξεων δεν χρειάζεται», καθώς «νομοθετήθηκε παράλληλα με ένα άλλο, πολύ πιο βαρύ μέτρο, που έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση δημοσιονομική, που είναι το μεσοπρόθεσμο “πάγωμα” των συντάξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή