Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλαμπάντ

Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλαμπάντ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αφγανικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον ενός κτιρίου του υπουργείου Παιδείας στη Τζαλαλαμπάντ, το οποίο δέχθηκε επίθεση σήμερα το πρωί από μια ομάδα ενόπλων που πυροδότησαν εκρηκτικά την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τον πρώτο προσωρινό απολογισμό έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ένας φρουρός, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη πέντε οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Αταουλάχ Χογκιάνι τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

«Δύο ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν στο σημείο», πρόσθεσε, όμως αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τρεις.

Εξάλλου άγνωστος αριθμός ανθρώπων είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, όπου έχουν εισέλθει οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας της Τζαλαλαμπάντ Γκουλάμ Σανάι Στακενζάι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Tolo News TV.

Η επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει ακόμη καμία οργάνωση, σημειώθηκε την ημέρα διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο της Τζαλαλαμπάντ στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ.

Η Νανγκαρχάρ είναι μια ορεινή επαρχία στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δρουν οι Ταλιμπάν αλλά και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος επιθέσεις, με την πιο πρόσφατη χθες Τρίτη και στόχο τις υπηρεσίες Πληροφοριών του Αφγανιστάν. Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ.

Το υπουργείο Παιδείας της επαρχίας έχει γίνει στόχος επιθέσεων ξανά στο παρελθόν. Η τελευταία είχε σημειωθεί πριν ακριβώς 11 μήνες: Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου, την ώρα που άλλοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή