Καταγγελία για «βόλεμα» κομματικής φίλης

Καταγγελία για «βόλεμα» κομματικής φίλης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες καταγγελίες για «εξυπηρέτηση κομματικών φίλων» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με αφορμή την περίπτωση της υποδιοικήτριας του επί 13 μήνες καταργημένου νοσοκομείου Θώρακος Πατρών, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Η εν λόγω υποδιοικήτρια συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά αν και το νοσοκομείο, το οποίο είχε αναλάβει, έχει πλέον καταργηθεί και έχει μετατραπεί σε κλινική στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Η δικαιολογία από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, όταν είχε γίνει η αρχική καταγγελία της Ομοσπονδίας, ήταν ότι δεν είχε εκδοθεί ακόμα ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», που θα συμπεριλάμβανε και το συγχωνευμένο νοσοκομείο Θώρακος, αλλά και ότι η «υποδιοικήτρια χωρίς νοσοκομείο» αναπλήρωνε την υποδιοικήτρια του «Αγιος Ανδρέας», που ήταν σε άδεια τοκετού. Ωστόσο, από τον περασμένο Μάρτιο έχει εκδοθεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», ο οποίος προβλέπει μία θέση υποδιοικητή/τριας, που σημαίνει ότι και τυπικά θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, προκειμένου να «βολευτεί» η εν λόγω υποδιοικήτρια έγινε απόπειρα απομάκρυνσης της υποδιοικήτριας του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», η οποία ωστόσο «πάγωσε». «Καρατόμησαν την νυν υποδιοικήτρια κ. Ζαφειροπούλου Μαρία με ένα τηλέφωνο και μετά επειδή δεν δέχθηκε η υπηρεσία τηλεφωνική εντολή, απέστειλαν ένα email από το υπουργείο Υγείας. Δεν τους εμπόδισε η εργατική νομοθεσία που απαγορεύει να απολύεται υπάλληλος ή στέλεχος όταν βρίσκεται σε άδεια λοχείας. Ανοιξαν τον δρόμο για διορισμό της κομματικής φίλης τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Κωστακιώτης, δεν υφίσταται ούτε απόλυση ούτε παραίτηση της κ. Ζαφειροπούλου, η οποία μάλιστα υπηρετεί κανονικά στο νοσοκομείο, καθώς δεν βρίσκεται πλέον σε άδεια λοχείας. Οπως ανέφερε ο κ. Κωστακιώτης, το θέμα με τις δύο υποδιοικήτριες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», εξετάζεται νομικά από το υπουργείο Υγείας, το οποίο καλείται να αποφασίσει εάν θα γίνει επιλογή μεταξύ των δύο προσώπων ή θα επαναπροκηρυχθεί η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή