Παπαπέτρου: «Επρεπε να γυρίσω σελίδα»

Παπαπέτρου: «Επρεπε να γυρίσω σελίδα»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα, σπουδαία πρόκληση της καριέρας μου, έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό στον οποίο έκλεισε ο κύκλος μου και έπρεπε να γυρίσω σελίδα». Με λιτές δηλώσεις, αναμενόμενου περιεχομένου για την αλλαγή του χρώματος της φανέλας που θα φοράει τα επόμενα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί και επίσημα το νέο μέλος των «πρασίνων». Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Παπαπέτρου συνδυάζονται με τον ανεκπλήρωτο στόχο της ομάδας, την τελευταία εξαετία, για την επιστροφή του «εξάστερου» στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και τη διεκδίκηση του έβδομου τροπαίου.

«Αυτό που θα ήθελα είναι να βρεθεί ξανά ο Παναθηναϊκός στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Η επιστροφή στην κορυφή αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ», δήλωσε ο Παπαπέτρου που εγκωμίασε τον νέο προπονητή του, Τσάβι Πασκουάλ και μίλησε για τις φιλικές σχέσεις που έχει με τους διεθνείς παίκτες του «Τριφυλλιού». Η συνάντηση για την υπογραφή του συμβολαίου διήρκεσε μία ώρα, καθώς όλη η συμφωνία ήταν δρομολογημένη, προ καιρού και ο Παναθηναϊκός, όπως επιβεβαίωσε ο Παπαπέτρου, του συμπεριφέρθηκε με διακριτικότητα μέχρι την τελική απόφασή του. Στον τομέα της τακτικής του Παπαπέτρου, είναι δεδομένο ότι ο Πασκουάλ θα ζητήσει ατομική, αλματώδη βελτίωση στην ευστοχία των σουτ του, δίνοντάς του σημαντικό ποσοστό προσπαθειών. Η επόμενη κίνηση του Παναθηναϊκού αφορά την ανανέωση συνεργασίας με τον Νίκο Παππά, στον οποίο έχει δοθεί τρίτη και τελευταία προθεσμία απάντησης. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι θα υπάρξει αίσια κατάληξη στην υπογραφή νέου, τριετούς συμβολαίου που θα ανανεώνεται ετησίως.

• Η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Χίμκι είναι οι τρεις ομάδες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο πρώτο διεθνές τουρνουά που θα διοργανώσει ο Παναθηναϊκός, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ.

• Στον Ολυμπιακό, οι θέσεις των γκαρντ θα έχουν πέντε κατόχους, αν οριστικοποιηθεί η δρομολογημένη απόκτηση του Πιέρια Χένρι, με την Τόφας να εισπράττει εκατό χιλιάδες δολάρια και τον παίκτη να έχει συμφωνήσει με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Η Ευρωλίγκα αγνόησε ξανά τη FIBA

Η ανακοίνωση του προγράμματος της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2018-2019 επιβεβαίωσε την αρνητική πρόθεσή της για τη χρονική μετάθεση δύο, μόλις, αγωνιστικών κατά δύο ημέρες, ώστε να μην επαναληφθεί η ταύτιση των αγώνων των ομάδων-μελών της με τα προκριματικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας. Η Ευρωλίγκα, όπως αναμενόταν, αγνόησε το καλεντάρι της FIBA για τις εθνικές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ και με τη συνέχιση αυτής της τακτικής προκαλεί πισωγύρισμα για τη συμμετοχή των πρωτοκλασάτων διεθνών παικτών και την πιθανή αλλοίωση των αποτελεσμάτων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων… Στις 30 Νοεμβρίου, η εθνική ομάδα θα υποδέχεται τη Γερμανία και την ίδια ημέρα ο Παναθηναϊκός θα παίζει στην έδρα της Χίμκι και μια μέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Μπουντούτσνοστ. Στο τρίτο και τελευταίο «παράθυρο» (21-22/2019), η Εθνική θα παίξει κόντρα στη Γεωργία (εντός) και τη Γερμανία (εκτός), ενώ οι «αιώνιοι» έχουν επίσης ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-Χίμκι). Στις 9 Νοεμβρίου θα παίξουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και το ντέρμπι του β΄ γύρου θα διεξαχθεί στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή