Ο πρόεδρος προτείνει τον Ρεπουμπλικανό Κάβανο

Ο πρόεδρος προτείνει τον Ρεπουμπλικανό Κάβανο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ως «άνθρωπο των νομικών μηχανισμών» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χαρακτηρίζουν παρατηρητές της αμερικανικής πολιτικής τον ομοσπονδιακό δικαστή Μπρετ Κάβανο, τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ πρότεινε ως αντικαταστάτη του μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αντονι Κένεντι.

Ο Κάβανο εργάσθηκε ως κλητήρας του δικαστή Κένεντι, ενώ εάν εγκριθεί η πρόταση, η εκλογή του θα καταστήσει το Ανώτατο Δικαστήριο πιο συντηρητικό, απειλώντας το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, στηρίζοντας τη θανατική ποινή και περιορίζοντας τις αρμοδιότητες και την ισχύ των αμερικανικών ρυθμιστικών θεσμών.

Ο 53χρονος Κάβανο και η σύζυγός του, Ασλεϊ, υπηρέτησαν ως νομικοί σύμβουλοι στον Λευκό Οίκο (επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου), ενώ ο σημερινός υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο εργάσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως βοηθός της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα Κένεθ Σταρ, επικεφαλής της έρευνας για ψευδορκία εναντίον του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Το 2000 ο Κάβανο ενεπλάκη ενεργά στην προσπάθεια απαγόρευσης νέας καταμέτρησης των ψήφων στην αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στη Φλόριντα μεταξύ των Αλ Γκορ και Τζορτζ Μπους.

Η νομική αυθεντία του Κάβανο αναγνωρίζεται και από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους, όπως δείχνει και η απόφαση της προοδευτικής πρώην πρυτάνεως της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ και σημερινής Ανώτατης Δικαστού, Ελένα Κέιγκαν, να τον προσλάβει ως καθηγητή Νομικής στο Χάρβαρντ.

Ο Κάβανο έχει αναλάβει να διδάξει εθελοντικά σε σχολεία υποβαθμισμένων προαστίων της αμερικανικής πρωτεύουσας και εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή σε ρωμαιοκαθολικό ναό της Ουάσιγκτον.

Λάτρης των δρόμων αντοχής, ο Κάβανο έχει ολοκληρώσει δύο μαραθώνιους στη Βοστώνη, το 2010 και το 2015, πραγματοποιώντας καλούς χρόνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή