Στόλτενμπεργκ: Παρά τις διαφορές, ενωμένοι είμαστε ισχυρότεροι

Στόλτενμπεργκ: Παρά τις διαφορές, ενωμένοι είμαστε ισχυρότεροι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του ΝΑΤΟ διαφωνούν σε πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένου του νέου ρωσικού αγωγού αερίου προς τη Γερμανία, αλλά η συμμαχία είναι ισχυρότερη όταν είναι ενωμένη και θα πετύχει την αύξηση των αμυντικών δαπανών, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μία ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «είναι όμηρος» των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών, δήλωσε ότι δεν εξαρτάται από το ΝΑΤΟ να αποφασίσει για τον αγωγό και ότι πρόκειται για εθνική απόφαση.

Δήλωσε επίσης ότι, ενώ ο Τραμπ χρησιμοποίησε πολύ ξεκάθαρη γλώσσα για τις αμυντικές δαπάνες, όλοι οι σύμμαχοι συμφώνησαν στον καταμερισμό του βάρους και το 2017 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στις αμυντικές δαπάνες εδώ και μια γενιά.

«Παρά τις διαφωνίες, αναμένω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε στα θεμελιώδη στοιχεία, ότι είμαστε ισχυρότεροι ενωμένοι παρά χώρια» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή