Την Παρασκευή η επιλογή υποψηφίων για τη θέση του CEO στην Εθνική

Την Παρασκευή η επιλογή υποψηφίων για τη θέση του CEO στην Εθνική

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης (nomination committee) της τράπεζας, προκειμένου να επιλέξει τον ή τους υποψηφίους που θα προτείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στο διοικητικό συμβούλιο.

Χθες, το TXΣ σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως «παρακολουθεί στενά τη διαδικασία εκλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον θεσμικό του ρόλο και όπως αυτός ορίζεται από τον νόμο. Το ταμείο αναμένει από την επιτροπή αξιολόγησης μια σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της. Επίσης, βάσει των πληροφοριών αυτών που θα εξεταστούν ενδελεχώς, τα διοικητικά όργανα του ΤΧΣ θα συμβουλεύσουν αναλόγως τον εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας».

Αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν πως, με την ανακοίνωσή του, το ταμείο υπογραμμίζει απλώς πως κινείται αυστηρά εντός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του και δεν θα λάβει την απόφασή του παρά μόνο αφού αξιολογήσει τις προτάσεις του nomination committee της Εθνικής. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν φήμες πως το ΤΧΣ έχει ήδη κάνει την επιλογή του.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση τόσο της Εθνικής όσο και του ΤΧΣ είναι η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει ορισθεί για την 26η Ιουλίου.

Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ημέρα της αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, δύο εξ αυτών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικρατέστερες.

1) Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, από την παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη στις 4 Μαΐου έως σήμερα. Ο κ. Μυλωνάς είναι ένα στέλεχος που γνωρίζει σε βάθος την τράπεζα και τον όμιλο, καθώς εντάχθηκε σε αυτόν το 2000. Από τον Ιούνιο του 2014 είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

2) Ο κ. Νίκος Καραμούζης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Eurobank τον ερχόμενο Μάιο. Ο κ. Καραμούζης είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κι είχε διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1995-1999.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή