Η αντεπίθεση της Γιουβέντους αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια

Η αντεπίθεση της Γιουβέντους αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε εν μέσω των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κεντρίζει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον λόγω της μεταγραφής του στη Γιουβέντους, αποδεικνύοντας την αλλαγή δυναμικής που συντελείται αυτές τις μέρες στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως τα 112 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η «Μεγάλη Κυρία» στη Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσει τον –κατά πολλούς– κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στην ποδοσφαιρική κοινωνία, απόρροια της αλματώδους αύξησης των ποσών που ξοδεύονται για μεταγραφές τα τελευταία χρόνια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε για να κάνει τη Γιουβέντους πρωταθλήτρια Ευρώπης, «σπάζοντας» την κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί με τις μεταγραφές των Εμρέ Τσαν, Ματέο Περίν και το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Ντιέγκο Γοδίν, αλλά και τον Βραζιλιάνο Μαρσέλο, η «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επιχειρεί να επανέλθει στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου και αν μη τι άλλο το κάνει δυναμικά. Η μεταγραφική «απάντηση» της Ρεάλ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ισπανική εφημερίδα Μarca, φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποθέωσε τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, γράφοντας πως «δεν θα υπάρξει ξανά άλλος σαν αυτόν», ενώ «έντυσε» το πρωτοσέλιδό της με 450 μπάλες, όσες και τα τέρματα που έχει πετύχει ο αρχισκόρερ της μεγαλύτερης ομάδας του πλανήτη με τη φανέλα της «βασίλισσας».

Στις μπάλες, απεικονίζονταν όλοι οι σύλλογοι εναντίον των οποίων έχει βρει δίχτυα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η «Sport», με διαχρονική συμπάθεια στην Μπαρτσελόνα, έγραψε: «Σοκ», ενώ ο ιταλικός Τύπος υποδέχθηκε τη μεταγραφή διθυραμβικά: «Το κόλπο του αιώνα», έγραψε η Tuttosport, «ξαναζωντανεύει η Serie Α», ανέφερε η Gazzetta dello Sport.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώην συμπαίκτης του Ρονάλντο, Ράιαν Γκιγκς, δήλωσε πως «η εμμονή του Κριστιάνο με τον Μέσι για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, έφερε τη μεταγραφή».

Η παρουσίαση του Πορτογάλου από τη Γιουβέντους θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ ο Πέδρο Μέντες, μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, είπε πως η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του Ρονάλντο.

Επιθετικά εξέλαβε τη μεταγραφή το σωματείο των εργαζομένων της FIAT (σ.σ. ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι όπως και η Γιουβέντους), που προανήγγειλε 48ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός πως ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν για χρόνια τεράστιες οικονομικές θυσίες, η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή