«Ανοιγμα» Στ. Θεοδωράκη σε ΝΔ

«Ανοιγμα» Στ. Θεοδωράκη σε ΝΔ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχω δει να έχει ακροδεξιά ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης». Η αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, δεν ήταν τυχαία, στέλνοντας «με ένα σμπάρο» δύο μηνύματα. Πρώτον, στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση έχει δομήσει βασικό κομμάτι της αντιπολιτευτικής της ρητορικής έναντι της Ν.Δ. ακριβώς πάνω στο αφήγημα που αρνήθηκε ο κ. Θεοδωράκης. Δηλαδή, πως η Ν.Δ. σύρεται πλέον από μια ακροδεξιά ατζέντα και πολιτεύεται βάσει αυτής. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του Ποταμιού απομακρύνθηκε ακόμα πιο αισθητά από τα σενάρια, που ήδη έχει διαψεύσει, περί φλερτ με την κυβερνητική πλειοψηφία, και έκοψε τη δυνατότητα στο Μαξίμου να βλέπει «εφεδρεία» στο πρόσωπό του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως, εντός της ίδιας ημέρας, επιτέθηκε στον κ. Σκουρλέτη, με αφορμή την αποδοχή της τροπολογίας που μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019. «Ενδεικτική της κυβερνητικής προχειρότητας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού την απόφαση. Επειδή όμως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή πως η επίθεση έγινε στον υπουργό Εσωτερικών, που μόλις μία εβδομάδα πριν χαρακτήριζε «εν δυνάμει σύμμαχο της κυβέρνησης το Ποτάμι».

Το δεύτερο μήνυμα της φράσης του κ. Θεοδωράκη πήγαινε προς την Πειραιώς, καθώς μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί «άνοιγμα» στο πρόεδρο της Ν.Δ. Οι τελευταίες άλλωστε τοποθετήσεις του κ. Θεοδωράκη, αλλά και βουλευτών του όπως ο κ. Αμυράς, εστιάζουν στην επιλογή να αποτελέσει το Ποτάμι έναν «αξιόπιστο σύμμαχο» για την επόμενη μέρα. Με δυο λόγια, μεταφράζοντας τη φράση, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «είμαι ανοικτός σε συζήτηση, αλλά κανείς δεν πρέπει να με θεωρεί δεδομένο». Ερωτηθείς άλλωστε για το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στην Αγκυρα, για την ορκωμοσία Ερντογάν, υποστήριξε ότι καλώς πήγε, «αρκεί να είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών». Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, συνέχισε τη «βεντέτα» που έχει ανοίξει τελευταία με τον Π. Καμμένο. Σχολιάζοντας το Σκοπιανό, χαρακτήρισε τον ΥΕΘΑ «εθνικολαϊκιστή, ακραίων απόψεων και απρόβλεπτων αντιδράσεων», υποστηρίζοντας πως είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στο υπουργείο Εθν. Αμυνας και αυτό είναι κάτι «που αποτελεί πρόβλημα για τον Τσίπρα». Τέλος, όσον αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, εξέφρασε μια ενδιαφέρουσα εκτίμηση. «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει σε αυτή τη Βουλή», αλλά «θα είναι η πρώτη που θα έρθει για ψήφιση με τη νέα κυβέρνηση», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή