ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν έχω εντοπίσει άλλη περίπτωση τύπου Folli Follie στην Ελλάδα, λέει ο Γκρέγκο

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διέψευσε για ακόμη μία φορά ότι έχει στρέψει τα βέλη του σε κάποια άλλη ελληνική εταιρεία ο επικεφαλής του fund Quintessential Capital Management (QCM) Γκάμπριελ Γκρέγκο, τονίζοντας ότι δεν έχει ανακαλύψει κάποια άλλη περίπτωση τόσο κραυγαλέα όσο της Folli Follie.

Σε διαδικτυακή συνομιλία που είχε με τον α΄ αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) Βαγγέλη Νταγκουνάκη, ο κ. Γκρέγκο ερωτήθηκε τι ήταν αυτό που τον έκανε να «ψάξει» την υπόθεση της Folli Follie. Υπενθυμίζοντας πως πριν από κάποια χρόνια ο ίδιος είχε θέσεις αγοράς (long) στη μετοχή της εισηγμένης, ο επικεφαλής του QCM δήλωσε ότι ένας fund manager πρότεινε στον ίδιο και στο fund του να κοιτάξουν ξανά τη Folli Follie γιατί παρατήρησε ότι υπήρχε κάτι ύποπτο στα έσοδα, στα ταμειακά διαθέσιμα, στα δίκτυα πωλήσεων και γενικότερα στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Κι έτσι, όπως είπε, κατέληξε η υπόθεση εκεί που κατέληξε.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο άλλες περιπτώσεις εταιρειών που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τη Folli Follie και που οδήγησαν στην κατάρρευση και στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της, ο κ. Γκρέγκο εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του στην «Κ» στα τέλη Ιουνίου. Οπως είπε, «όπως έχω δηλώσει και σε συνέντευξή μου σε ελληνική εφημερίδα, δεν υπάρχει κάποια άλλη ελληνική εταιρεία την οποία έχω βάλει στο στόχαστρο». Οπως πρόσθεσε, «κοιτάω συνεχώς εταιρείες και μάλιστα έχω ερευνήσει αρκετές ελληνικές εισηγμένε εταιρείες –όχι βέβαια σε βάθος– για να δω εάν υπάρχει κάποια υποψήφια... Folli Follie, ωστόσο δεν έχουμε βρει κάποια άλλη περίπτωση τόσο κραυγαλέα όσο η FF. Δεν βρήκα κάποια εταιρεία που να... φωνάζει “απάτη” έναντι των επενδυτών».

Αναφερόμενος στο επιφυλακτικό κλίμα που κυριαρχεί πλέον στο ελληνικό Χρηματιστήριο από την ημέρα που βγήκε στο φως η έκθεση του QCM για τη Folli Follie και τη φημολογία που μπορεί να δημιουργηθεί με το... παραμικρό, ο κ. Γκρέγκο τόνισε ότι θα ήταν άδικο η περίπτωση της Folli Follie να γενικεύεται και να χαρακτηρίσει το σύνολο του ελληνικού Χρηματιστηρίου. «Εάν ακούσετε ότι ετοιμάζω κάτι και έχω στο στόχαστρο κάποια εταιρεία, να ξέρετε ότι είναι 100% λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος εκτιμά πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ο κ. Γκρέγκο απάντησε πως πολλές ελληνικές εισηγμένες είναι φθηνές αυτή τη στιγμή και πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί σχετικά με το πώς ήταν πριν από περίπου έναν μήνα. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, οι επενδυτές, πριν προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί, να κοιτούν τους ισολογισμούς της εταιρείας και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των αναλυτών.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ