Ατζέντα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΜΥΚΟΝΟΣ //

Η ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ [Έως 26/07/2018]

«Ο καθένας μπορεί να είναι καλλιτέχνης. Η τέχνη δεν έχει κανόνες. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο», λέει ο Mr. Brainwash, ο προκλητικός εκπρόσωπος της street art που μεταβάλλει με ευφυή τρόπο πορτρέτα διάσημων προσωπικοτήτων, όπως ο Αϊνστάιν, για να σατιρίσει όσα τον απασχολούν. Η έκθεση «Mr. Brainwash» στην Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα του Thierry Guetta, όπως είναι το πραγματικό όνομά του. Η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν εμφανίστηκε στο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Exit Through the Gift Shop» του Banksy. Μέχρι το 2006 ήταν σκηνοθέτης με ένα πλούσιο portfolio, το οποίο περιλάμβανε καμπάνιες, βίντεο κ.ά. για πελάτες όπως η Madonna, ο Michael Jackson, η Coca-Cola, η Mercedes.

www.kapopoulosart.gr


Ατζέντα-1

Φωτογραφία: ©Γιώργος Δέτσης

// ΒΩΒΟΥΣΑ //

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΣΤΕΣ  [Έως 21/07/2018]

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1.000 μ., στο Ανατολικό Ζαγόρι, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα και το φεστιβάλ της θέτουν τη φύση στο επίκεντρο, με δραστηριότητες κατάλληλες για κάθε ηλικία. Μεταξύ άλλων, θα πάτε οικογενειακώς για κυνήγι τρούφας και για ανάβαση στην κορυφή Αβγό ή θα διασχίσετε τη Βάλια Κάλντα, συνοδεία εκπροσώπου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου που θα σας μιλήσει για την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια χαρακτικής, φωτογραφίας, μουσικής, δημιουργικής γραφής κ.ά., να χαλαρώσετε με πρωινή γιόγκα και να παρακολουθήσετε συναυλίες.

vovousafestival.gr


Ατζέντα-2

// ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ //

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ 18-25/07 και 1, 10, 18 & 28/08/2018

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων στην Οικία Μιχαηλίδου. Με καλεσμένους 13 ερμηνευτές από όλο τον κόσμο –ανάμεσά τους οι David Lively, François Guye, Θεοδώρα Μπάκα, Μαρία Παπαπετροπούλου κ.ά.– θα παρουσιάσει έξι συναυλίες για όσους αναζητούν γενναίες δόσεις πολιτισμού και στις διακοπές τους. Πληροφορίες: τηλ. 6947-994418


Ατζέντα-3

// ΠΑΤΜΟΣ / ΠΑΡΟΣ //

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ [17-22/07 ΠΑΤΜΟΣ, 24-29/07 ΠΑΡΟΣ ]

Το 8ο International Aegean Film Festival είναι μια διεθνής συνάντηση που στόχο έχει να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει, να ψυχαγωγήσει. Σε αυτή τη γιορτή του σινεμά αναγνωρισμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί, συγγραφείς κ.ά. από όλο τον κόσμο μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες τους. Ξεκινώντας από την Πάτμο και συνεχίζοντας στην Πάρο, θα γίνουν 70 προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους, ενώ παράλληλα διοργανώνονται workshops, σεμινάρια κ.ά. Φέτος εγκαινιάζεται κι ένα πρόγραμμα ανταλλαγών με άλλα φεστιβάλ, όπως το Syros International Film Festival.

www.aegeanff.com


Ατζέντα-4

// ΚΕΡΚΥΡΑ //

Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ [ΑΠΟ 23/07 ΈΩΣ 04/08/208]

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Ένα μικρό βήμα» προσκαλεί καλλιτέχνες και ομάδες από το εξωτερικό να χορέψουν αλλά και να χορογραφήσουν. Συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τη δυναμική του δημόσιου χώρου, οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε δρόμους, πλατείες και κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται κι άλλες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες, όπως και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

www.enamikrovima.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή