Στήριξη της επιχειρηματικότητας στην… PRAKSIS

Στήριξη της επιχειρηματικότητας στην… PRAKSIS

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κοινό μπορεί να έχουν μία ομάδα φοιτητών του Ε.Μ.Π. και της Γεωπονικής, ένας μελισσοκόμος, ένας πωλητής λαϊκών αγορών και μία ηθοποιός; Όσο ανομοιογενής κι αν μοιάζει αυτή η ομάδα, πρόκειται για νέους ανθρώπους που είχαν ένα επιχειρηματικό όνειρο και βρήκαν στήριξη στην PRAKSIS και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Business Coaching Center για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η PRAKSIS μια κοινωφελής ανθρωπιστική οργάνωση με διαδρομή 20 ετών, υλοποιεί περισσότερα από 40 ανθρωπιστικά προγράμματα, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση  του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Το PRAKSIS Business  Coaching Center ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια δίνοντας, εν μέσω κρίσης, τη δυνατότητα σε άτομα από ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο.

Στόχος του είναι να δώσει σε νέους επιχειρηματίες,   γνώσεις και   εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους σωστά προετοιμασμένοι. Η μεθοδολογία του προγράμματος έχει βραβευθεί και επιβεβαιωθεί στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, καθώς 1 στους 3 επιχειρηματίες έχει κάνει το στόχο του πράξη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο   εντατικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, διάρκειας 4 μηνών, το οποίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε επιλεγέντες συμμετέχοντες, ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού υποψηφίων από την επαρχεία μέσω Skype.

«Το PRAKSIS BusinessCoachingCenter δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν βιώσιμες ιδέες να προχωρήσουν σωστά προετοιμασμένοι, μειώνοντας την πιθανότητα λάθους και το κόστος τους σε χρόνο και χρήμα» εξηγεί η Κατερίνα Παράσχου, συντονίστρια του προγράμματος που συμπληρώνει πως   «απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν ιδέες, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν μόνοι τους, αλλά και σε υφιστάμενους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και αναζητούν ένα νέο κανάλι ανάπτυξης. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε πολύτιμο αρωγό το Ίδρυμα Citi που χορηγεί κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress».

Όπως προσθέτει η Μανίνα Μενιδιάτη, διευθύντρια επικοινωνίας της Citi Ελλάδας, «σε πρόσφατη έρευνα σε 32 χώρες που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Citi, σχεδόν το 70% των νέων που συμμετείχαν φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες αλλά μόνο το 6% το επιτυγχάνει. Έχοντας ήδη το επιχειρηματικό πνεύμα, φαίνεται ότι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, χρειάζονται κατάλληλη υποστήριξη για να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες που θα διευκολύνουν την προσπάθειά τους. Η πρωτοβουλία Pathways to Progress απαντά άμεσα σε αυτήν την ανάγκη, υποστηρίζοντας επιλεγμένους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, όπως π.χ. την PRAKSIS στη χώρα μας, που μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνουν την απαραίτητη ώθηση στους νέους να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις, σταδιακά να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Στήριξη της επιχειρηματικότητας στην… PRAKSIS-1

Πως λειτουργεί

Οι νέοι επιχειρηματίες έχουν διαδοχικές, εξατομικευμένες συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους ώστε να μελετήσουν κάθε πτυχή του επιχειρηματικού τους εγχειρήματος. Η επιχειρηματική συμβουλευτική δεν εξαντλείται στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Κάθε επιχειρηματίας εργάζεται στις δικές του ανάγκες, είτε αυτές αφορούν, για παράδειγμα, το ψηφιακό marketing της επιχείρησής του ή την κοστολόγηση των υπηρεσιών του. Παράλληλα, υλοποιούν συνεδρίες με coaches προκειμένου να αναπτύξουν τις μαλακές δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν στην επιχειρηματική σκηνή και συμμετέχουν σε σεμινάρια, ώστε να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις σε θέματα όπως εξαγωγικό marketing, branding, τεχνικές πωλήσεων και άλλα, που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς όπως η Deloitte, η Oriflame, το Hellenic American College, το ΚΕΜΕΛ και άλλοι. 

Πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα υπάρχουν στο praksis.gr/bcc. Αιτήσεις συμμετοχής για τον 10ο κύκλο του προγράμματος γίνονται δεκτές μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Τι λένε οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες

«Στο PRAKSIS Business Coaching Center, η θεωρία συναντά την πράξη. Είχαμε πρόσβαση σε πραγματικές συμβουλές από ανθρώπους που ξέρουν να δίνουν λύσεις στις δυσκολίες του σύγχρονου επαγγελματία» δηλώνει ο Σαράντης Μπούγιας, ιδρυτής του Beeocarbs, που παράγει ενεργειακό τζελ για μαραθωνοδρόμους με βάση το μέλι. «Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα είχα μία ιδέα γραμμένη σε ένα παλιό τετράδιο με σημειώσεις και πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω, αλλά δεν είχα ιδέα πώς να προχωρήσω. Με τη βοήθεια του προγράμματος, πήρα την απαιτούμενη γνώση και ώθηση. Γνώρισα ανθρώπους με τον ίδιο ενθουσιασμό και θέληση να μάθουν από κορυφαίους εισηγητές και συμβούλους» υποστήριξε και ο Χρήστος Λουκάκης, ιδρυτής του Laigo, που φέρνει τη λαϊκή αγορά στην πόρτα του σπιτιού σας, με ένα κλικ.

«Το PRAKSIS Business Coaching Center μου έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να αντιμετωπίσω τις επιχειρηματικές δυσκολίες που μου παρουσιάζονται και να συνεχίσω να αναπτύσσω την εταιρεία μου» τόνισε και η Ντόρα Ζαχαροπούλου, ηθοποιός και ιδρύτρια τουAnassa Art, που ξεκλειδώνει τον κόσμο των επιστημών μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

«Στο PRAKSIS BusinessCoachingCenter συντάξαμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο και είχαμε πολύτιμη καθοδήγηση σχετικά με άγνωστα σε εμάς ζητήματα» δήλωσε και ο Ανδρέας Ζερκούλης, CEO του inagros που έχει αναπτύξει ένα τεχνολογικό εργαλείο για τον αγρότη το οποίο επιτυγχάνει αύξηση της αγροτικής παραγωγής, μείωση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργειών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή