Ελληνορωσικός Σύνδεσμος: Να μην ανακοπεί η θετική πορεία των διμερών σχέσεων

Ελληνορωσικός Σύνδεσμος: Να μην ανακοπεί η θετική πορεία των διμερών σχέσεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη του προς την προσήλωση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ρωσίας στην περαιτέρω προαγωγή των δεσμών φιλίας των λαών τους εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ελληνορωσικός σύνδεσμος με αφορμή τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη «το γεγονός αυτό να μην ανακόψει τη θετική πορεία των διμερών σχέσεων». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ελληνορωσικού συνδέσμου:

«Mε αφορμή την ανησυχία, την οποία προκαλούν στην κοινή γνώμη οι εξελίξεις στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ύστερα από τις απελάσεις διπλωματών, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει, σε κάθε περίπτωση, την εμπιστοσύνη του προς την πολλάκις εκπεφρασμένη προσήλωση των υπευθύνων Κυβερνήσεων των δύο χωρών στην περαιτέρω προαγωγή των αδιάπτωτων δεσμών φιλίας των λαών τους. Αυτό το απροσδόκητο και δυσάρεστο γεγονός δεν πρέπει να ανακόψει την εν γένει θετική πορεία των διμερών σχέσεων, κατά παράδοση ισχυρών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος υπογραμμίζει τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της ειλικρινούς διμερούς συνεργασίας, όπως και του νηφάλιου πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι ευκαιριακή πολιτική. Η πρόοδός τους αντιπροσωπεύει το εθνικό μας συμφέρον, συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει το συνδετικό ρόλο της Ελλάδος μεταξύ των ευρω – ατλαντικών θεσμών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή