Ενα βήμα μπροστά από τον «Ρουβίκωνα» η ΕΛ.ΑΣ.

Ενα βήμα μπροστά από τον «Ρουβίκωνα» η ΕΛ.ΑΣ.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα μπροστά από τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες, με την προσαγωγή νωρίς το μεσημέρι δύο νεαρών που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σκόπευαν να πραγματοποιήσουν «παρέμβαση» στην πρεσβεία της Αυστρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι και προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φέιγ βολάν που έγραφαν στη μια μεριά «Το δωδεκάωρο απελευθερώνει» και στην άλλη «Ο φασισμός φέρνει δωδεκάωρα». Στα φυλλάδια υπήρχε η υπογραφή «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας». Θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό οι δύο προσαχθέντες μαζί με 8-10 ακόμα άτομα, που στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, να σκόπευαν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αφορμή της παρέμβασης ήταν η θεσμοθέτηση από την αυστριακή κυβέρνηση της 12ωρης εργασίας.

Επισήμως, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ειδοποιήθηκαν να πάνε στο σημείο έπειτα από καταγγελία στο «100» από αυτόπτη μάρτυρα που εντόπισε τη δεκαμελή ομάδα να κινείται ύποπτα στο σημείο. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις των μελών της συλλογικότητας και να αντέδρασαν εγκαίρως, ώστε να αποτρέψουν μία ακόμα ενέργεια κατά διπλωματικού στόχου. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, δίχως να ασκηθεί εις βάρος τους δίωξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή