Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζικές διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο.

Στην πλατεία του Κοινοβουλίου έκανε πριν από λίγο την εμφάνισή τους ένα «μωρό – Τραμπ». Πρόκειται για ένα τεράστιο αερόστατο που παρουσιάζει τον Αμερικανό πρόεδρο σαν νευριασμένο μωρό, που φοράει την πάνα του και κρατά ένα κινητό στο δεξί του χεράκι.

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Για την κατασκευή του μπαλονιού χρειάστηκαν περίπου 10.000 υπογραφές και 18.000 λίρες, δηλαδή περίπου 20.000.

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Εχει ύψος έξι μέτρα και θα βρίσκεται πάνω από το βρετανικό κοινοβούλιο για περίπου δύο ώρες.

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-3

«Ο Τραμπ δεν θέλει να τον κοροϊδεύουν. Όμως θέλουμε να γνωρίζει ότι όλη η Βρετανία τον περιφρονεί και γελάει εις βάρος του» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Λίο Μάρεϊ, που είναι ο εμπνευστής του «μωρό – Τραμπ».

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-4

Ο Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα Sun ότι οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις εναντίον του στην πρωτεύουσα και σε άλλες βρετανικές πόλεις, τον έκαναν να αισθανθεί ανεπιθύμητος και γι αυτό τον λόγο αποφεύγει το Λονδίνο όσο μπορεί.

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-5

«Φαντάζομαι ότι όταν φουσκώνουν αερόστατα για να με κάνουν να αισθανθώ ανεπιθύμητος δεν υπάρχει για μένα κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο», δήλωσε ο Τραμπ στην εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Αγαπούσα πολύ το Λονδίνο. Δεν το έχω επισκεφθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά όταν σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;».

Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-6
Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-7
Το «μωρό – Τραμπ» πετάει στον ουρανό του Λονδίνου (φωτογραφίες – βίντεο)-8

 

 

Το πρόγραμμα του Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι θα συναντηθούν για να επιθεωρήσουν τα στρατεύματα στη διάσημη βασιλική, στρατιωτική ακαδημία Σάντχερστ, προτού έχουν διμερείς συνομιλίες και γευματίσουν στο Τσέκερς, τη θερινή κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών.

Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από το εμπόριο, Τραμπ και Μέι θα συζητήσουν για τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία, ενόψει και της συνάντησης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Ρώσο ομολόγου του τη Δευτέρα στο Ελσίνκι.

Αργότερα ο Τραμπ και η σύζυγός του θα μεταβούν στο παλάτι του Γουίνδσορ για να πιουν τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον «φίλο του» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, υπέρμαχο ενός σκληρού Brexit, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση στις αρχές της εβδομάδας για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο της Μέι.

Ολες οι διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι μακριά από τις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στο Λονδίνο κατά της επίσκεψής του. Η σημαντικότερη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου χιλιάδες άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ, κατά του «σεξισμού του» και της «άρνησής του» ότι ισχύει η κλιματική αλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή