Η επιστροφή της Σερίνα Γουίλιαμς

Η επιστροφή της Σερίνα Γουίλιαμς

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Σερίνα Γουίλιαμς να απουσίασε πέρυσι από τα κορτ για να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ωστόσο με τις εμφανίσεις της στο Γουίμπλεντον μοιάζει σαν να μην έλειψε ποτέ. Στο χθεσινό ημιτελικό με αντίπαλο την Τζούλια Γκέργκες επικράτησε με 6-2, 6-4, έφθασε τις 20 συνεχόμενες νίκες στο Λονδίνο και το Σάββατο θα διεκδικήσει το 24ο γκραν σλαμ της καριέρας της με αντίπαλο την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Για τη Γουίλιαμς ο αυριανός θα είναι ο πρώτος τελικός σε γκραν σλαμ από την ημέρα που έγινε μητέρα. Χάρη στη χθεσινή νίκη της, τη Δευτέρα η 36χρονη Αμερικανίδα θα «εκτιναχθεί» από το Νο 181 της παγκόσμιας κατάταξης στο Νο 28. Μάλιστα, αν πάρει τον τίτλο αναμένεται να κερδίσει και άλλες θέσεις. Επιπλέον, θα αγωνιστεί για 10η φορά στον τελικό του Γουίμπλεντον και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της στο βρετανικό γκραν σλαμ. Παράλληλα, θα είναι ο 30ός τελικός της σε γκραν σλαμ, όπου έχει απολογισμό 23 νίκες και μόλις έξι ήττες.

Η Aντζελίκ Κέρμπερ επικράτησε της 21 ετών Λετονής Γέλενα Οσταπένκο με 6-3, 6-3. Η 30χρονη Γερμανίδα χρειάστηκε μόλις 67 λεπτά για να επιστρέψει στον τελικό του Γουίμπλεντον έπειτα από απουσία ενός έτους. Το 2016, στην καλύτερη χρονιά της καριέρας της όταν και είχε κατακτήσει το Αυστραλιανό, αλλά και το Αμερικανικό όπεν, ηττήθηκε στον τελικό του λονδρέζικου γκραν σλαμ από τη Σερίνα Ουίλιαμς. Αν θα καταφέρει να πάρει «εκδίκηση» θα το γνωρίζουμε μετά την ολοκλήρωση του αυριανού τελικού που θα αρχίσει στις 4 μ.μ. στο κεντρικό κορτ του All England Club. Σε περίπτωση που τοποθετήσει στην τροπαιοθήκη της και τρίτο γκραν σλαμ, τότε θα ανέβει στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο ταμπλό των ανδρών δεν έγινε το χατίρι των Βρετανών, οι οποίοι περίμεναν τελικό ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ναδάλ για πρώτη φορά μετά μία δεκαετία. Τα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό της Κυριακής θα σφραγιστούν στους σημερινούς ημιτελικούς. Αρχικώς (στις 3 μ.μ.) θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Αντερσον –που απέκλεισε τον Ελβετό– με τον Τζον Ισνερ. Ο Αμερικανός είχε νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 4ο γύρο. Εν συνεχεία, στο κεντρικό κορτ θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, που μοιάζει με πρόωρο τελικό, ανάμεσα στον αήττητο στους τελευταίους 12 αγώνες του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δίχως άλλο, ο νικητής θα γίνει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αφού όποιος επικρατήσει στον πρώτο ημιτελικό θα είναι πρωτάρης σε τελικό γκραν σλαμ. Η σημερινή θα είναι η 52η αναμέτρηση του Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να προηγείται 26-25 στις νίκες. Ωστόσο, ο Ισπανός νίκησε τον Τζόκοβιτς στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους στη Μαδρίτη και στη Ρώμη. Στο γρασίδι, ο Ναδάλ μετράει δύο νίκες έναντι μίας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Τελευταία τους συνάντηση στο γρασίδι ήταν το 2011 στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου ο Νόλε είχε επικρατήσει με 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή