ΝΔ: Ο περιβόητος «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης -Μόνη διέξοδος οι εθνικές εκλογές

ΝΔ: Ο περιβόητος «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης -Μόνη διέξοδος οι εθνικές εκλογές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό διότι για την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149 ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον ο αριθμός να έφτανε τους 151.

Ας σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» ψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 ψήφους κατά.

Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

«Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή φυλλορροεί και παραπαίει. Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τουλάχιστον 151 ψήφους»,τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Όσο και να επιχειρούν να το κρύψουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, ο περιβόητος Κλεισθένης τους δεν πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης. Την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149.

Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή φυλλορροεί και παραπαίει. Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τουλάχιστον 151 ψήφους. 

Η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι οι εθνικές εκλογές».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή