ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

«Δάφνις και Χλόη» και «Αστέρω» σε νέες κόπιες, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

• Οι βωβές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου και «Αστέρω» του Δημήτρη Γαζιάδη προβάλλονται με αποκατεστημένες κόπιες και με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Φιλίππου Τσαλαχούρη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ. Ηρώδειο.

• Εκθεση με έργα του street art καλλιτέχνη Mr. Brainwash παρουσιάζει η Γκαλερί «Καπόπουλος» στη Μύκονο. Από τις 11 π.μ. Ενόπλων Δυνάμεων 15, Μύκονος.

• Στην παράσταση «Enfant» ο Μπορίς Σαρμάτς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αβανγκάρντ σκηνής του χορού, προτείνει μια χορογραφία παραδομένων σωμάτων χρησιμοποιώντας ένα εύπλαστο υλικό, τα παιδιά, με τα οποία οι χορευτές δημιουργούν ένα τοπίο μεταμορφώσεων. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260 (Δ).

• Η βιωματική εγκατάσταση «Αγαθόφρων, ο Ατλας του συλλέκτη» φιλοξενεί την Ελένη Μυλωνά και την περφόρμανς «Βλέπω τη γυναίκα με το μπλε πουλόβερ και την αλογοουρά να επιχειρηματολογεί καταπληκτικά», μια ιδιότυπη καλλιτεχνική έρευνα, στην οποία μια ομάδα ανάγνωσης από τη Ζυρίχη «συνομιλεί» με τον Αγαθόφρονα. Στις 8.45 μ.μ. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

• Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κώστα Σπυρόπουλου, πρώην αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις 9.00 μ.μ. Εως 30/7. EPsilon Art Gallery, Λουτράκι.

• «Rainbow» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Αλίνας Μάτσα που παρουσιάζεται από την Γκαλερί Σκουφά και εγκαινιάζεται σήμερα. Στις 8.00 μ.μ. Ξενοδοχείο «Νησιά» (Κουνουπίτσα), Σπέτσες. Εως 10/8.

• Τη θεατρική παράσταση «Ο Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι», στην οποία ο περίφημος Τίρσο ντε Μολίνα παρουσιάζει τη θηλυκή ενσάρκωση του Δον Ζουάν, την πονηρή και ραδιούργα Δόνα Ζουάνα, ανεβάζει ο σκηνοθέτης Γιώργος Γιαννακόπουλος σε μετάφραση του Βασίλη Ρώτα, η οποία διατηρεί το ύφος και το πάθος της ποιητικής γραφής. Στις 9.00 μ.μ. Θέατρο Βράχων Βύρωνα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ