Ν.Δ.: Φυλλορροεί η συγκυβέρνηση

Ν.Δ.: Φυλλορροεί η συγκυβέρνηση

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ακόμη μία απόδειξη του ετοιμόρροπου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πλέον ξεπερνά τα όρια του Σκοπιανού και εκδηλώνεται και σε άλλα, μείζονος σημασίας ζητήματα –όπως η απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές και ο χρόνος των εκλογών– τα οποία αποτυπώθηκαν στον «Κλεισθένη», διαβάζουν στην Πειραιώς τις διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο που σημειώθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης.

«Οσο και να επιχειρούν να το κρύψουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, ο περιβόητος “Κλεισθένης” τους δεν πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης. Την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149», υπογράμμισε η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση «φυλλορροεί και παραπαίει». Η Ν.Δ. μίλησε για το «κοινοβουλευτικά πρωτοφανές» μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς «τουλάχιστον» 151 ψήφους και επανέλαβε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Εξάλλου, στην Πειραιώς δεν πέρασε απαρατήρητη, ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης, η διαφοροποίηση του Κώστα Κατσίκη από την κυβερνητική γραμμή. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη προαναγγέλλοντας νωρίς από το βήμα της Βουλής ότι θα καταψήφιζε στην ονομαστική ψηφοφορία τη ρύθμιση για την απλή αναλογική. Δεν ήταν, όμως, η μόνη διαρροή, καθώς στην απλή αναλογική η κυβέρνηση έμεινε με 150 ψήφους (σημειώθηκαν δε τρεις απουσίες, μία δικαιολογημένη της Εύης Καρακώστα και δύο αδικαιολόγητες, των Θ. Παραστατίδη και Κ. Σπαρτινού), ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών πέρασε με 149 ψήφους από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η Ν.Δ., όπως φάνηκε και από την τελευταία παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τα στραβά μάτια στην κυβερνητική διγλωσσία των δύο κυβερνητικών εταίρων, αλλά και στη διάσταση απόψεων που πλέον απεικονίζεται στη μειούμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Εξάλλου, ο ίδιος πρόσφατα επέμεινε στον παράγοντα της αβεβαιότητας που ενισχύεται όσο μένει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι ο μόνος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς «παρατεταμένης ανασφάλειας», όπως έχει πει, είναι οι εκλογές.

Γι’ αυτές, εξάλλου, προετοιμάζονται στην Πειραιώς, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Κι αυτό, διότι, παρά την τροπολογία των «16» που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν αποκλείεται τον Μάιο του 2019 να στηθούν τριπλές κάλπες, στην Πειραιώς δεν αποκλείουν εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο. Εξάλλου, οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη ήδη βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας προεκλογικής στρατηγικής ενόψει και της προεδρικής ανάβασης στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες περιοδείες του προέδρου της Ν.Δ., την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη (Ηράκλειο) και τη μεθεπόμενη στη Δυτική Μακεδονία.

Διευκρίνιση Μπακογιάννη

Mε ένα tweet διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη τις δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί (στον ΣΚΑΪ) και οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια, παρερμηνεύθηκαν, προκαλώντας αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενας λάθος τίτλος στην πρωινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση προκάλεσε παρανόηση. Είπα ότι “θα έπρεπε να σκεφτούμε την επιστροφή των 9 Τούρκων τρομοκρατών που έχει συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ.”. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε επιστροφή των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή