Λασπολόγοι στα άκρα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Το ολίσθημα είναι διαρκείας και σοβαρότατο. Γίνεται αντιληπτό ίσως αν το δει κάποιος με κομματικής σκοπιμότητας γυαλιά, πλην όμως είναι –όπως και αν το δει ο οποιοσδήποτε– απαράδεκτο πολιτικά και ηθικά. Ο λόγος, για την επιλογή της συγκυβέρνησης να «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή εντός του Κοινοβουλίου, μέσω της συνεχούς προσπάθειας να «συνδέσουν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ακραίο σχήμα του οποίου ηγείται ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν καθημερινά και με κάθε αφορμή, εντός Βουλής, επιχειρούν να διαμορφώσουν την επικοινωνιακή εικόνα ότι η Ν.Δ. περίπου γειτονεύει με την ελληνική κομματική εκδοχή της άκρας Δεξιάς. Αυτή η εμμονική στάση με τις διαρκείς αναφορές στη Χ.Α. είναι προφανές ότι ουσιαστικά επιχειρεί να «αποενοχοποιεί» το κόμμα Μιχαλολιάκου-Λαγού-Κασιδιάρη, καθώς η κοινή γνώμη συνηθίζει στο άκουσμα και στην ύπαρξή του, χωρίς «πηγή» τού ακούσματος να είναι οι ακρότητες των στελεχών του κόμματος με την υπόδικη ηγεσία. Οι συνέπειες αυτής της επιλογής είναι εύλογα εξόχως ανησυχητικές, αλλά δυστυχώς ουδείς εντός ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να προβληματίζεται. Επιχείρημα; Η εκτίμηση ότι όσο υπάρχει και ενισχύεται δημοσκοπικά η Χ.Α., αφαιρούνται ψήφοι και συνεπώς ποσοστά από τη Ν.Δ., δυστυχώς εξωθεί το επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος να παίζει σε αυτό το λασπωμένο πεδίο.

Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή περνάει ασχολίαστο από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ εκφράζουν δημοσίως κατά καιρούς, και συχνά με πάθος, απόψεις – ιδέες – αντιλήψεις που ενίοτε ταυτίζονται με εκείνες των χρυσαυγιτών, απλώς έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που, πέραν της ανησυχίας την οποία εκφράζουν για την επίμαχη επικοινωνιακή τακτική, κάνουν λόγο για βαθύτατη υποκρισία της ηγεσίας του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου.

Σε δεύτερη ανάγνωση, ανησυχία προκαλεί και η απάντηση που κάποτε δίνει και η Ν.Δ. σε όλα αυτά: δείχνοντας ότι μάλλον εύκολα πέφτει στην παγίδα, επιχειρεί να αντιστρέψει την εις βάρος της κυβερνητική τακτική, επιστρέφοντας την κατηγορία πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που με επιλογές και πρακτικές του ενισχύει τους χρυσαυγίτες.

Η στρατηγική τού να αναδείξει κάποιος τα αρνητικά του πολιτικού του αντιπάλου, αντί της προβολής μιας θετικής πρότασης, είναι γνωστή και παλαιά συνταγή πολιτικής επικοινωνίας. Οταν, όμως, στο μείγμα προστίθεται –όπως τώρα– ένα επικίνδυνο υλικό, τότε η συνταγή δεν μπορεί παρά να αποδειχθεί δηλητηριώδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή