Κυβέρνηση χωρίς υπερωρίες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «κατάρρευση του κράτους στην Αρχαία Μεσσήνη» έγραφε την περασμένη Τρίτη (10.7.2018) ο συνάδελφος Νίκος Βατόπουλος. Οπως αναφέρει, «το πρόβλημα προέκυψε μετά την άρνηση των αρχαιοφυλάκων στην Αρχαία Μεσσήνη να παρατείνουν το ωράριό τους ώστε να γίνει η Συμφωνική Συναυλία Πνευστών με μουσικούς από την Αυστρία στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης (…) Οι μουσικοί είχαν ταξιδέψει με το όνειρο να παίξουν σε αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, αλλά οι αρχαιοφύλακες κρατούσαν τα κλειδιά. Η αντιπρόταση εκ μέρους τους ήταν να γίνει η συναυλία “εντός ωραρίου”, δηλαδή όσο ο ήλιος ήταν ακόμη ψηλά!».

Τελικώς η συναυλία έγινε στην πλατεία της πόλης και όχι στον αρχαιολογικό χώρο, όπως είχε προγραμματιστεί, για να διασωθεί «το κύρος των διοργανωτών απέναντι στους ξένους φιλοξενουμένους».

Ολοι γνωρίζουμε ότι οι συνδικαλιστές κρατούν τα κλειδιά του κράτους και η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων έχει δυσφημήσει πολλάκις τη χώρα κρατώντας κλειστά τα μουσεία σε ώρες που προτιμούν οι τουρίστες κ.ά. Αλλά στην περίπτωση αυτή, φαίνεται πως οι αρχαιοφύλακες είχαν δίκιο. Τους εζητείτο να εργασθούν υπερωριακά χωρίς επιπλέον αμοιβή, κάτι για το οποίο οι αριστεροί ψέγουν διαρκώς και εν χορώ τον ιδιωτικό τομέα. Η μακαριότατη υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, που ήθελε να πάει δύο εβδομάδες στην Κίνα την ώρα που τιναζόταν στον αέρα το «Ελληνικό», δεν είχε υπογράψει τη σχετική απόφαση. Δημιουργήθηκε το πρόβλημα το Σάββατο 7 Ιουλίου, και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου (σιγά μη χαλάσει το Σαββατοκύριακο) εξέδωσε ανακοίνωση σε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική διατύπωση «Το υπουργείο βρήκε για πρώτη φορά λύση…».

Η λύση βέβαια δεν είχε δημοσιευθεί ακόμη στην Eφημερίδα της Κυβερνήσεως και, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, θα είχε αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου. Αλλά εδώ τίθεται ένα ερώτημα αποτελεσματικότητας εκείνων που βρίσκουν λύσεις «για πρώτη φορά». Δεν θα μπορούσαν να πάρουν την απόφαση τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο ή έστω τον Μάιο, να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να μη ζούμε τα ρεζιλίκια της Μεσσήνης; Να σημειώσουμε ότι από τον περασμένο Μάιο η Ενωση Αρχαιοφυλάκων ανακοίνωνε ότι «πέραν από τις συνεχείς ενημερώσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ζήτησε έκτακτη και επείγουσα συνάντηση για το θέμα των εκδηλώσεων από 11/05/2018. Η ενημέρωση που είχαμε από τον υφυπουργό κ. Στρατή είναι ότι έχει καθοριστεί συνάντηση, μαζί με άλλα θέματα για τις 08/06/2018».

Το μόνο που αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά είναι πως αυτοί που θα άλλαζαν την Ευρώπη ούτε μία υπουργική απόφαση δεν μπορούν να βγάλουν στην ώρα της. Με τις υγείες μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή