Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της Λάρισας για να οδηγήσει τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο στην τελευταία του κατοικία.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε με πολλές τιμές αλλά και χειροκροτήματα από τον κόσμο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και τοπικών θεσμικών παραγόντων της Λάρισας.

Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος-1

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δήλωση του σημείωσε πως «Μητροπολίτης Ιγνάτιος υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της ιεραρχίας της εκκλησίας, βοήθησε το έργο της εκκλησίας και αγωνίστηκε με όλες της δυνάμεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε».

O δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στον επικήδειο λόγο του είπε μεταξύ άλλων ότι «η Λάρισα αποχαιρετά με συγκίνηση τον ακούραστο Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, τον πνευματικό της ηγέτη, τον καρτερικό και ανεξίκακο Ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα».

Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος-2

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον επικήδειο λόγο του επεσήμανε ότι «η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αλλά και η Θεσσαλία ευλογήθηκαν από τον θεό να έχουν Μητροπολίτη τον Μακαριστό Ιγνάτιο». Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τόνισε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ό,τι πρέπει ώστε το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη να έχει την δέουσα συνέχεια και σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ώστε η Λάρισα, η οποία πενθεί για την κοίμηση του Ποιμενάρχη της, να προχωρήσει και πάλι μπροστά».

Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος-3

Σημειώνεται πως το σημείο αναπαύσεως του Μητροπολίτη Ιγνατίου στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου υπήρξε προσωπική του επιθυμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή