Γαλλία: Εξι σταθμοί του μετρό μετονομάζονται προς τιμήν των νικητών του Μουντιάλ (φωτογραφίες)

Γαλλία: Εξι σταθμοί του μετρό μετονομάζονται προς τιμήν των νικητών του Μουντιάλ (φωτογραφίες)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας να επιστρέφουν σήμερα τροπαιούχοι στην πατρίδα τους, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας RATP, ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν τους.

Ενας από αυτούς, ο Notre Dame des Champs, θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο Δικός μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) προς τιμήν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Γαλλία: Εξι σταθμοί του μετρό μετονομάζονται προς τιμήν των νικητών του Μουντιάλ (φωτογραφίες)-1

Ο Ντεσάμπ είναι ένας από τους μόλις τρεις άνδρες στην ιστορία της διοργάνωσης που σηκώνουν το τρόπαιο υπό αυτή την ιδιότητα, ενώ το έχει σηκώσει ως παίκτης στο Μουντιάλ του 1998.

Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Λορίς από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγκό Λορίς, ενώ ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε «Bercy les Bleus» (όπου «Les Bleus» αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας).

Ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ μετονομάζεται σε «On a 2 Étoiles», αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα «Έχουμε δύο αστέρια (etoiles)» – ένα αστέρι για κάθε νίκη σε Μουντιάλ.

Γαλλία: Εξι σταθμοί του μετρό μετονομάζονται προς τιμήν των νικητών του Μουντιάλ (φωτογραφίες)-2

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή