Μακέιν: «Τραγικό λάθος» η συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν

Μακέιν: «Τραγικό λάθος» η συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τραγικό λάθος» χαρακτήρισε τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος Τζον Μακέιν, τονίζοντας ότι ο Τραμπ «απέτυχε να υπερασπιστεί» την Αμερική.

Επιπλέον, ο γερουσιαστής της Αριζόνα τόνισε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών στο Ελσίνκι αποτελεί ένα νέο «ιστορικό χαμηλό» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτείων, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέτυχε να πει την αλήθεια για έναν εχθρό της χώρας.

«Μιλώντας εκ μέρους της Αμερικής στον κόσμο, ο πρόεδρος μας απέτυχε να υπερασπιστεί όλα αυτά που μας κάνουν αυτούς που είμαστε – μία δημοκρατία ελευθέρων ανθρώπων, αφιερωμένη στην υπόθεση της ελευθερίας εντός και εκτός συνόρων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής στην ιδιαίτερα σκληρή γραπτή ανακοίνωση του.

Επίσης, σημείωσε ότι η ομιλία του Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του συνιστά μία από τις «πιο αισχρές παραστάσεις Αμερικανού προέδρου στην πρόσφατη ιστορία» και εξέφρασε την άποψη ότι ο Τραμπ όχι μόνο δεν μπορούσε, αλλά δεν ήθελε να σταθεί απέναντι στον Πούτιν.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής έκανε ακόμη λόγο για «συνειδητή επιλογή του Τραμπ να υπερασπιστεί έναν τύραννο», τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες φάνησε να μιλούν βάσει του «ίδιου σεναρίου». Τέλος, σύμφωνα με τον Μακείν, η καταστροφή που έγινε από την αφέλεια, τον εγωισμό και τη συμπάθεια του Τραμπ για απολυταρχικούς ηγέτες, είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή