Τραμπ: Οι ΗΠΑ καλύπτουν το «91% του κόστους» για να είναι ασφαλής η Ευρώπη

Τραμπ: Οι ΗΠΑ καλύπτουν το «91% του κόστους» για να είναι ασφαλής η Ευρώπη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε τη Δευτέρα να καταφέρεται εναντίον συμμάχων-κλειδιών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προβαίνοντας στον ισχυρισμό ότι η Ουάσινγκτον καλύπτει το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής», δήλωσε ο Τραμπ στον παρουσιαστή Σον Χάνιτι του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στη συνέντευξη αυτή, που του παραχώρησε στη Φινλανδία.

«Το NATO είναι θαυμάσιο αλλά ωφελεί την Ευρώπη πολύ περισσότερο από ό,τι ωφελεί εμάς», συνέχισε ο Τραμπ.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως «συγκέντρωσε» 41 δισεκατομμύρια δολάρια για το NATO πέρυσι και πρόσθεσε ότι το ποσό μπορεί να φθάσει τα 100 δισεκ. δολάρια φέτος.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη φράση ότι οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν δραματικά μετά τη συνάντηση κορυφής.

«Νομίζω ότι ήταν σπουδαία σήμερα αλλά ήταν στ' αλήθεια άσχημα τα πράγματα πριν από πέντε ώρες», είπε ο Τραμπ, ενώ διαβεβαίωσε πως ο Πούτιν διέψευσε με «πολύ σθεναρό τρόπο» τις καταγγελίες περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε πως ο ρώσος ηγέτης ήταν ανήσυχος για το ότι η έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ θα εμπόδιζε τον αμερικανό πρόεδρο—που χαρακτηρίζει «κυνήγι μαγισσών» την έρευνα αυτή—να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διμερή συμφωνία.

«Νόμιζε ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω μια συμφωνία εξαιτίας αυτής της ανοησίας», σημείωσε ο Τραμπ.

Ακόμη, δήλωσε ότι του άρεσε το δώρο που του έκανε ο ρώσος πρόεδρος. «Αυτή η μπάλα ποδοσφαίρου είναι πολύ ωραία», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή