Μικρή άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο

Μικρή άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο, επιμένοντας, ωστόσο, υποτονικά σε ό,τι αφορά τον τζίρο, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει «βαλτωμένος», κρατώντας μακριά από την αγορά τα ξένα χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, η απουσία πωλητών επέτρεψε στο Χ.Α. να κινηθεί για ακόμη μία φορά υψηλότερα. Με τον Αύγουστο, όπου οι συναλλαγές είναι παραδοσιακά αναιμικές, να απέχει λίγες μόνο συνεδριάσεις, ο προβληματισμός που υπάρχει στα χρηματιστηριακά γραφεία είναι ιδιαίτερα έντονος, με τις ανησυχίες για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η απαξίωση του Χ.Α. να προσγειώνουν και τους πιο αισιόδοξους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,50%, στις 765,7 μονάδες, έχοντας πάλι κινηθεί σ’ ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης της τάξεως των 4 μονάδων. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,30%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 854,05 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31, 2 εκατ. ευρώ, με περίπου τα μισά από αυτά να αφορούν πακέτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις τελικές δημοπρασίες διακινήθηκε πακέτο 7.197.686 μετοχών στην «Ελλάκτωρ», στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή, που αφορά το 4,2% των μετοχών του ομίλου.

Η συντήρηση του καλού κλίματος στο εξωτερικό διατηρεί τον Γενικό Δείκτη σε μια συσσώρευση, από την οποία θα απαιτηθεί αύξηση του τζίρου για να υπάρξει διαφυγή, σημειώνει ο Νίκος Καυκάς της Merit.

Η καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης δεν επηρέασε αρνητικά, με τα νέα να φαίνεται ότι κινούν ανάποδα, λόγω χαμηλού τζίρου, την αγορά, σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ. Το spread συνεχίζει την πλαγιοπτωτική του πορεία, ενώ το Χρηματιστήριο δείχνει ότι δεν έχει επωφεληθεί ούτε από αυτό ούτε από την άνοδο του τελευταίου διαστήματος στις ξένες αγορές. Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα γίνουν εκλογές ή όχι το 2018, μιας και είναι και το μόνο νέο που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αγορά.

Μένει να δούμε, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης, αν η αγορά μάς επιφυλάσσει μια καλοκαιρινή ανοδική κίνηση προς το 800, έπειτα από μεγάλο διάστημα χαμηλών τζίρων και πλάγιας συσσώρευσης. Στα intraday γραφήματα έχουμε πάρει αγοραστικά σήματα έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις. Παρ’ όλα αυτά χρειάζεται αύξηση του τζίρου, αν θέλουμε και πάλι να «γευτούμε» το σημαντικό επίπεδο των 800 μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή