ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς χρηματαγορές

REUTERS, BLOOMBERG, A.P.

Στην αμερικανική αγορά, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε 0,07%, στις 2.799,38 μονάδες, ενώ ο Dow Jones είχε οριακή άνοδο της τάξεως 0,07%, στις 25.036,76 μονάδες. Οι επενδυτές προβληματίζονται και για τις εξελίξεις στην εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Aπώλειες σημείωσαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ, πριν από το κλείσιμο, στην αμερικανική αγορά οι μεταβολές ήταν περιορισμένες. Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε, με το αργό Νέας Υόρκης να διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω των 70 δολαρίων το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent μειώθηκε κατά 2,64 δολ. και έφθασε να πωλείται 72,69 δολάρια το βαρέλι. Κύριος παράγοντας της καθοδικής του πορείας ήταν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας ότι σε συγκεκριμένους πελάτες τους πωλούν επιπλέον πετρέλαιο από αυτό που έχει συμφωνηθεί, ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες από άλλα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Aναλυτές εκτιμούν ότι σε ανάλογες κινήσεις προβαίνει και η Ρωσία.

Στην αμερικανική αγορά, τώρα, πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε 0,07%, στις 2.799,38 μονάδες, ενώ ο Dow Jones είχε οριακή άνοδο της τάξεως 0,07%, στις 25.036,76 μονάδες. Οι επενδυτές προετοιμάζονται ψυχολογικά για μια έντονη εβδομάδα, με θετικά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ προβληματίζονται και για τις εξελίξεις στην εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους τους. «Η αγορά επικεντρώνεται στη φιλολογία για τον εμπορικό πόλεμο», επισημαίνει η Μόνα Μαχάτζαν, υπεύθυνη επενδυτικής στρατηγικής σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στην Allianz Global Investors στη Νέα Υόρκη. «Επιπλέον, λόγω της δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, θα δούμε και τις αντίστοιχες διοικήσεις να συζητούν όχι μόνον για τις προοπτικές των πωλήσεών τους αλλά και γενικότερα για τον αντίκτυπο των δασμών στις δραστηριότητές τους». Στη Γηραιά Ηπειρο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χθες με απώλειες 0,3%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σε κλαδικό επίπεδο είχε εκείνος της ενέργειας. Η μετοχή της Deutsche Bank εκτινάχθηκε στη Φρανκφούρτη κατά 7,3%, σημειώνοντας ρεκόρ έξι εβδομάδων, χάρη στα καλύτερα των αναμενομένων προκαταρκτικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Επίσης, συνολικά για τις εταιρείες του δείκτη Stoxx 600 προβλέπεται αύξηση κερδών 8,1% σε ετήσια βάση για το δεύτερο τρίμηνο. Χθες στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,16%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κάμψη 0,8%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,36%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,32% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ είχε πτώση 0,18%.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ