Ενας «έφηβος» για τη Μεγάλη Κυρία

Ενας «έφηβος» για τη Μεγάλη Κυρία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δίψα εφήβου και την αυτοπεποίθησή του στα ύψη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται από χθες στις υπηρεσίες της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος εν μέσω… αποθέωσης πέρασε το πρωί από ιατρικές εξετάσεις στο Τορίνο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων. Στα 33 του, με πέντε κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και αμέτρητες άλλες διακρίσεις, ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους παραμένει, όπως φαίνεται, το ίδιο διψασμένος για τίτλους, όπως την πρώτη μέρα που έφυγε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από 15 χρόνια.

Ο στόχος οριοθετήθηκε άμεσα και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ξέρω ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα τρόπαιο που όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν. Οπως είπαμε με τον πρόεδρο, δεν είναι υποχρεωτική η κατάκτηση, αλλά είναι το να το διεκδικήσουμε. Και υπάρχουν οι πιθανότητες για να το καταφέρουμε. Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους και πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι».

Χωρίς καν να έχει… αγγίξει την μπάλα για χάρη της νέας του ομάδας, ο Ρονάλντο αποτελεί ήδη το νέο ίνδαλμα των οπαδών της Γιούβε, οι οποίοι μέσα σε 24 ώρες εξαφάνισαν από τα ράφια 520.000 φανέλες με το όνομά του και το νούμερο 7 στην πλάτη! Η πρώτη φορά που θα τον δουν στα ασπρόμαυρα της ομάδας τους θα είναι πιθανότατα στους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η Γιουβέντους στις ΗΠΑ στις αρχές Αυγούστου, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ακόμη.

Η μεταγραφή του από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους μπορεί να μην αποδειχθεί η πιο ακριβή φέτος (105 εκατ. ευρώ), θα είναι σίγουρα όμως η πιο ηχηρή: «Ηταν μια εύκολη απόφαση, με δεδομένη τη δύναμη της Γιουβέντους. Το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα ότι αυτό ήταν το καλύτερο. Η Γιουβέντους είναι μια από τις καλύτερες, από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, με ιστορία, με πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές να έχουν περάσει από εδώ. Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να νικάει, άρα ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθω», τόνισε και πέταξε τη… σπόντα του για άλλους ποδοσφαιριστές που στην ηλικία του επιλέγουν τη «συνταξιοδότηση»: «Οχι, δεν είμαι καθόλου λυπημένος που έφυγα από τη Ρεάλ. Αντιθέτως, έρχομαι γιατί είναι μια σπουδαία πρόκληση για την καριέρα μου σε ένα σπουδαίο κλαμπ. Οι ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, στα 33 χρόνια, συνήθως πάνε, με κάθε σεβασμό, στην Κίνα, στο Κατάρ… Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι εγώ ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Γι’ αυτό ευχαριστώ τη Γιουβέντους για την ευκαιρία που μου έδωσε. Οσο για την εθνική Πορτογαλίας, θα δίνω πάντα το 100% για τη χώρα μου, ποτέ δεν θα της γυρίσω την πλάτη».

Τέλος, μίλησε και για τις προτάσεις που είχε αυτή την περίοδο, ξεκαθαρίζοντας… γελώντας: «Ναι, η πρόταση της Γιουβέντους ήταν η μοναδική που δέχθηκα αυτό το καλοκαίρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή