Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/07/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με Σοφοκλή απάντησε ο Σχοινάς στον Τραμπ

Με έναν στίχο από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή απάντησε χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι «η Ε.Ε. είναι εχθρός των ΗΠΑ». Σε σχετική ερώτηση, και αφού είπε ότι για το θέμα έχουν ήδη απαντήσει πολλοί επίτροποι, έκανε μια μικρή παύση και αποφάσισε να προσθέσει λίγο αρχαιοελληνική γεύση στην καθιερωμένη μεσημεριανή ενημέρωση. «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν», είπε στα αρχαία ελληνικά και αμέσως μετέφρασε τον στίχο και στα αγγλικά, για να καταλάβουν και οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι. «Γεννήθηκα για να έχω φίλους και όχι εχθρούς», είπε μεταφράζοντας τον Σοφοκλή. Πλέον, ο κ. Τραμπ έχει στη συλλογή του με τις προσβολές που μοιράζει σε όλον τον πλανήτη και μια αρχαιοελληνική απάντηση.

Ο Αλ. Χαρίτσης συναντήθηκε με την υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για οικονομικές και επιχειρηματικές υποθέσεις, Μανίσα Σινγκ, τη Δευτέρα στην Αθήνα. Η τελευταία δήλωσε εντυπωσιασμένη από το Equifund (Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών), που συγκροτήθηκε πρόσφατα, με στόχο την ενίσχυση των δυναμικών μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Fitch: ανακάμπτουν τα καλυμμένα ομόλογα

Η έκδοση ελληνικών καλυμμένων ομολόγων έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική, λόγω βελτίωσης της εμπιστοσύνης της αγοράς, όπως αναφέρει η Fitch. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων αυξήθηκε στα 8 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ στα τέλη του 2016. Το συνολικό μέγεθος της αγοράς των καλυμμένων ομολογιών έχει αυξηθεί στα 11 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2018 από 3,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διεθνής οίκος αξιολογεί τα συγκεκριμένα ομόλογα με ΒΒ-.

Υποχρεώθηκε να βρει ATM για να πληρώσει

Οι δικαιολογίες από τους επιχειρηματίες για τη μη αποδοχή καρτών είναι πάρα πολλές. Ωστόσο, ουδείς πολίτης μπορεί να γνωρίζει πώς μπορεί να προστατευτεί από τους επιτήδειους. Για παράδειγμα, σε παραλιακό χωριό του νομού Αρκαδίας ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, όταν ο πελάτης επιχείρησε να πληρώσει με κάρτα του, χαμογέλασε και του είπε: «Εδώ δεν έχουμε τηλέφωνο, θα έχουμε POS;». Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο εν λόγω είχε τηλέφωνο, και μάλιστα χτύπησε αρκετές φορές. Οπως, επίσης, μια χαρά λειτουργούσαν και τα κινητά. Ωστόσο, ο πελάτης υποχρεώθηκε να πληρώσει τοις μετρητοίς, αφού διήνυσε 18 χιλιόμετρα μέχρι να βρει ATM.

Πυροτέχνημα αποτελεί το ενδιαφέρον για «Ντυνάν»

Μπορεί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» να δηλώνουν, σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνοι στην εκδήλωση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης να περάσει το νοσοκομείο στην εποπτεία του Δημοσίου, ωστόσο η εκδήλωση ενδιαφέροντος αυτή ήταν μάλλον ένα «πυροτέχνημα». Σε ερώτηση της «Κ» για τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί το υπουργείο για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν», διευκρίνιζαν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι η δημοσιοποίηση της σχετικής «πρόθεσης» έγινε με σκοπό «να δοθεί ένα μήνυμα προς τους επίδοξους επενδυτές ότι το μάτι του ελληνικού Δημοσίου είναι πάνω από τις διαδικασίες» και να δηλωθεί η θέση της κυβέρνησης ότι ένα τέτοιο νοσοκομείο θα πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Κατά το υπουργείο Υγείας, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, που εξετάζει και το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», οπότε έως ότου εκδοθούν τα σχετικά πορίσματα το θέμα της εξαγοράς του είναι στον «αέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή