80 χρoνια πριν… 17-7-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΥΓΗ ΕΒΡΑΙΩΝ: Ο εν Βερολίνω ανταποκριτής […] τηλεγραφεί ότι οι Εβραίοι φεύγουν εκ Βιέννης. Κατά πληροφορίας […] επτακόσιοι αιτήσεις υποβάλλονται καθ’ εκάστην διά έκδοσιν διαβατηρίων. Πολλοί εκ των Εβραίων τούτων κατευθύνονται εις την Νότιον Αμερικήν και εις τον Καναδάν [φωτ. Εβραίοι αναζητούν διαβατήριο για να εγκαταλείψουν την Αυστρία].

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑ:  […] Οσον μέγα και ιερόν –είπεν ο Ποντίφηξ– [Πίος ΙΑ΄] είναι διά τους ανθρώπους η φιλοπατρία, τόσον επιζήμιον δύναται ν’ αποβή το πνεύμα εκείνο του άκρατου εθνικισμού το οποίον τείνει να εγείρη φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων […] Υπαινιττόμενος […] το τελευταίον περί φυλής δόγμα του φασισμού, […] είπε […]: «Μας ανέφεραν κάτι πολύ σοβαρόν, το οποίον, εφ’ όσον αληθεύη, δεν αποτελεί μόνον εσφαλμένην αντίληψιν, αλλά είναι και άντικρυς αντίθετον προς το δόγμα της χριστιανικής πίστεως».

«ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΣΕΡΕΝΑΤΑ»: Η προχθεσινή παράστασις της «Ζακυνθινής Σερενάτας» φαίνεται ότι εσημείωσεν όλως εξαιρετικήν επιτυχίαν εις την Θεσσαλονίκην. Το θέατρον «Ηλύσια» ήτο υπερπλήρες επισήμων και εκλεκτού κόσμου ο οποίος ενθουσιωδώς εζήτησε επί σκηνής τον παριστάμενον εις την παράστασιν συγγραφέαν του έργου κ. Δ. Ρώμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή