Νεσεσέρ διακοπών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​​«Αντηλιακό έχετε;» «Εχω έχω» (θαρρετά). «Πότε το αγοράσατε;» «…Πέρυσι;» (πιο δειλά). «Α θα έχει χάσει τα δραστικά συστατικά του, πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε καινούργιο». Κατάρα, γιατί κανείς δεν βγάζει αντηλιακό για Ελληνα εργαζόμενο; Μικρό και συμπυκνωμένο, ειδικό για δύο εβδομάδες διακοπών; Για πέταμα λοιπόν το περυσινό αντηλιακό, μαζί με τις μάσκες μαλλιών που, όπως με ενημέρωσε η κομμώτρια, εξουδετερώνονται επίσης μέσα σε 12 μήνες. «Είναι σαν να μη βάζετε τίποτα, γι’ αυτό τα μαλλιά σας είναι σε αυτό το χάλι». «Δεν σε ρώτησα» ήθελα να πω, αλλά ποτέ δεν αντιμιλάς όταν βρίσκεσαι στον λουτήρα, είναι κάποιου είδους άγραφος νόμος.

Το τελευταίο που μου ’λειπε ήταν η μάσκα μαλλιών. Στην αρχή του καλοκαιριού, είχα προμηθευτεί τα υπόλοιπα «απαραίτητα για το νεσεσέρ των διακοπών», όπως αντηλιακό μαλλιών («θέλετε τα μαλλιά σας να γίνουν πορτοκαλί;», «κουνήσου απ’ τη θέση σου»), και ένα λαδάκι να το βάζω μετά το μπάνιο και να κάνω «απαλό μασάζ» στις άκρες. Οπως προκύπτει οι άκρες μου είναι ξερές και κατεστραμμένες, γεγονός που σου το λένε σαν να συνέβη κάπου αλλού και όχι ακριβώς εδώ, στο κομμωτήριο, και να ευθύνεται κάποιος άλλος και όχι η κυρία με το μπουκάλι οξυζενέ. Τουλάχιστον έφυγα χωρίς να αγοράσω το προϊόν με την καινοτόμα φόρμουλα για μετά το λούσιμο που σου τονίζει τις μπούκλες, καθώς έγινε δεκτό το επιχείρημά μου ότι δεν έχω μπούκλες να μου τονίσει.

Τα ίδια και στο τρίπτυχο «πρόσωπο – λαιμός – ντεκολτέ». «Πρέπει να μπει στη ζωή σου η ρετινόλη», μου είχε πει η δερματολόγος τον Μάρτιο. «Αν το λέτε εσείς γιατρέ, να μπει» είχα πει, τρέχοντας να αγοράσω την πρώτη μου κρέμα σε εις «-όλη», απλώς και μόνο για να μάθω στο επόμενο ραντεβού ότι δεν ενδείκνυται για το καλοκαίρι (όταν, λέει, η ρετινόλη συναντήσει τον ήλιο συμβαίνουν πολύ κακά πράγματα). «Καλά δεν το ξέρατε;» είπε η ειδικός γράφοντας νέα συνταγή, αλλά κρατήθηκα και δεν απάντησα τίποτα, γιατί έχουμε οι δυο μας κηρύξει τον ανένδοτο στις λεπτές γραμμές και δεν πρέπει να διαρραγεί το μέτωπο. Κάπως έτσι η ρετινόλη έμεινε στο ράφι του μπάνιου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ξανά με τα πρώτα κρύα, αν δεν έχουν εξανεμιστεί έως τότε τα δραστικά της συστατικά. Αντ’ αυτής, στο νεσεσέρ θα μπουν η νέα κρέμα και το σέρουμ που συνδυαστικά υπόσχονται να παγώσουν τον χρόνο, όπως και ένα σπρέι που σταθεροποιεί το μακιγιάζ γιατί «θέλετε να ιδρώνετε και να τρέχει;». Δεν ήθελα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή