Αναδίπλωση Τραμπ: Αποδέχομαι το πόρισμα περί ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Αναδίπλωση Τραμπ: Αποδέχομαι το πόρισμα περί ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδέχομαι το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφορίων περί ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016, ωστόσο αυτή δεν είχε καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα, δήλωσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε στις ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά τη σφοδρή κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από αρκετά στελέχη των Ρεπουμπλικανών για τη στάση του στο Ελσίνκι, ο Τραμπ σημείωσε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει απόλυτα τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, τονίζοντας ακόμη ότι αυτό που εννοούσε, κατά τις επίμαχες δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, είναι ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο για να μην κρύβεται η Μόσχα πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον, δήλωσε ακόμη. Διαβεβαίωσε δε, ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί «πιο επιθετικά», ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμειξης στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Ανέφερε ότι «ελπίζει κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία ή ίσως όχι».

Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Πούτιν τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως, καθώς και το θέμα της Βόρειας Κορέας για το οποίο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή