Επανεκκίνηση Ποταμιού σχεδιάζει ο Θεοδωράκης

Επανεκκίνηση Ποταμιού σχεδιάζει ο Θεοδωράκης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γενέτειρά του, τα Χανιά, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος «Χανιά – Ταξίδι στο όνειρο» που έκανε ο δήμος Χανίων. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στα νέα διλήμματα που έχει μπροστά του το Ποτάμι ενόψει της νέας πολιτικής «σεζόν», που ως είθισται εγκαινιάζεται κάθε Σεπτέμβριο. Με τη φράση πως το κόμμα του «έχει να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με τα παλιά του στοιχεία, αλλά και τα νέα», έδωσε το στίγμα του, προσθέτοντας πως «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι για να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο», ώστε να παρουσιάσει μια «δυναμική και καινοτόμο πρόταση» η οποία θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

Προφανώς και η αποστροφή του κ. Θεοδωράκη «περί απαντήσεων σε προβλήματα» συνεπάγεται αυτό που έχει πει ξανά, πως το κόμμα του ενδιαφέρεται να εξελιχθεί σε έναν «μελλοντικό σύμμαχο μέσω προγραμματικών συγκλίσεων».

Την ίδια ώρα το Ποτάμι ετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, παρά τη θερινή ραστώνη, για ένα συνέδριο «restart» τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς ο κ. Θεοδωράκης δεν θα ήθελε κάποιον εκλογικό αιφνιδιασμό, τον οποίο φαίνεται να αποκλείει για το ερχόμενο φθινόπωρο. «Εχω πει ότι οι εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν τον Μάιο, αλλά μην αποκλείετε και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, καθότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν με κάθε τρόπο όλα τα περιθώρια», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη «έξοδο από το μνημόνιο» υπογράμμισε πως αυτή δεν συνεπάγεται απαραίτητα «ανάπτυξη», όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή