Τζανακόπουλος για Ελληνες στρατιωτικούς: Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές (βίντεο)

Τζανακόπουλος για Ελληνες στρατιωτικούς: Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές (βίντεο)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι πλέον σταματάει να είναι εντός των ορίων που πρέπει να κινούνται οι διεθνείς σχέσεις και περνάμε σε ένα εχθρικό πεδίο» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο νέο «όχι» από την Τουρκία για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί το θέμα αυτό για να διαπραγματευτεί και αυτό ακριβώς είναι το απαράδεκτο» συνέχισε.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να δούμε μία αλλαγή στάσης της τουρκικής κυβέρνησης, της τουρκικής δικαιοσύνης αλλά και του κ. Ερντογάν» και ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να εξαντλεί «όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες» που έχει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Διαρκής δυνατότητα για δημοσιονομικό χώρο και μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης»

Μιλώντας για την οικονομία, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δυνατότητες για τις πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν, μετά και το τυπικό τέλος της μνημονιακής επιτροπείας την 21η Αυγούστου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πέραν των άλλων, υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2019 να δούμε μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης, καθώς δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκατ. «που θα είναι διαρκής, δηλαδή πλέον δεν θα είναι η λογική ενός κοινωνικού επιδόματος που θα δίνεται εφάπαξ και μόνο στην περίπτωση που έχουμε υπερπλεόνασμα».

«Εχουμε» τόνισε «μια διαρκή δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αυξάνεται περισσότερο το 2020 και πάει λέγοντας. Επομένως, εκεί πια θα δούμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η 4ετία θα εξαντληθεί και πως «η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της, γιατί βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο τού προγράμματος και βγαίνει σε μια φάση που θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

Ως προς το σημείωμα της ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε:

«Η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», «ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα».

«Σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, η ΝΔ προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι» προσέθεσε και απέκρουσε αναλυτικά μια-μια ως «ψευδείς», «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή